Перейти до публікації

Наскільки дорогі дитячі садки в Німеччині?


Mykola_

Рекомендовані повідомлення

З 2013 року Німеччина гарантує дітям старше одного року законне право на місце у дитячому садку . У країні існують різні типи дитячих закладів – від ясел до дошкільних закладів, але вони об'єднані загальним терміном Kita, що означає Kindertagesstätte (дитячий денний центр).

"В ідеалі відвідування дитячих садків має регулюватися по всій країні і бути безкоштовним для всіх дітей в останні кілька років перед вступом до школи" , - сказав він. «Проте через поточну ситуацію з бюджетом штатів і муніципалітетів це не може бути реалізовано повсюдно, оскільки свобода від витрат не повинна шкодити якості догляду» .

Вартість послуг варіюється в широких межах – від майже безкоштовних місць у Берліні (за винятком плати у розмірі 23 євро на місяць) до 296 € на місяць для однорічних дітей у Кобленці.

І законне право на дитячий садок не завжди може бути реалізовано існуючими пропозиціями.

 

На яку суму я маю розраховувати?

У місті Бергіш-Гладбах у федеральній землі Північний Рейн-Вестфалія найвища вартість послуг дитячого садка на повний день у Німеччині. Батьки можуть розраховувати на суму до 1200 € / міс за дитину до двох років. У Берліні та Кілі такі ж послуги з догляду за дітьми майже безкоштовні.

Ці щомісячні витрати не включають вартість харчування та інших послуг, таких як уроки мови та спеціальні заходи.

 

Середні витрати на догляд за дітьми у Німеччині

 

Баварія

Вартість догляду за дітьми в Баварії дуже відрізняється залежно від міста. На початку наступного навчального року у вересні батькам, можливо, доведеться викласти понад 1 000 €, щоб забезпечити місце для своєї дитини у приватній установі.

 

Баден-Вюртемберг

Відповідно до закону штату, щодо вартості послуг враховується лише економічне становище і кількість дітей. Але деякі міста пішли далі. Хайльбронн пропонує безкоштовний дитячий садок для всіх дітей віком від 3 років.

 

Берлін

З 2018 року Берлін пропонує безкоштовні ясла та дитячі садки. Батьки мають заплатити 23 € за харчування. А деякі дитячі садки пропонують додаткові заняття, такі як спорт та уроки мови, за окрему плату.

 

Бремен

Батьки у північному місті-державі можуть безкоштовно відвідувати дитячий садок для дітей віком від трьох років і старше. При цьому не враховується вартість харчування, яку мають сплачувати батьки.

 

Гамбург

У Гамбурзі 5 годин після догляду за дитиною надаються безкоштовно, але витрати на повний робочий день мають покривати батьки. Вартість догляду однакова незалежно від вікової групи дитини.

 

Гессен

Дитячий садок для дітей від 3 років і старший у Гессені теж безкоштовний, але він розрахований лише на шестигодинний день.

 

Нижня Саксонія

Як і в Бремені, у Нижній Саксонії батьки можуть безкоштовно відвідувати дитячий садок для дітей від трьох років і старше. Пільга обмежена восьмигодинним днем.

 

Мекленбург - Західна Померанія

Батьки можуть скористатися безкоштовним доглядом за дитиною до 10 години протягом тижня, а потім внести внесок на покриття витрат.

 

Північний Рейн-Вестфалія (NRW)

Батьки дітей безкоштовно відвідувати дитячий садок протягом двох останніх років. Вартість догляду дітей молодшого віку залежить від доходу батьків.

 

Рейнланд-Пфальц

Рейнланд-Пфальц пропонує безкоштовний догляд дітей, починаючи з дворічного віку.

 

Саарланд

Батьки в Саарі зможуть користуватися безкоштовними дитячими садками з 2027 року.

 

Саксонія-Анхальт

Саксонія-Анхальт не встановлює обмежень на батьківські внески за дитячий садок.

 

Саксонія

У столиці землі за нагляд протягом усього дня в яслах стягується 207 €, а дитячий садок – 150,48 €.

 

Шлезвіг-Гольштейн

Батьки можуть розраховувати на суму до 232 €/ міс для дітей віком до трьох років. Для батьків дітей від трьох та старших вартість знижується до €226,40 /міс.

 

Тюрінгія

Батьки можуть розраховувати на безкоштовний догляд дітей протягом останніх 2 років відвідування дитячого садка.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Приєднуйтесь до обговорення

Ви можете опублікувати повідомлення зараз, а зареєструватися пізніше. Якщо у вас є акаунт, увійдіть в нього для написання від свого імені.

Гість
Відповісти в темі...

×   Вставлено в вигляді відформатованого тексту.   Вставити у вигляді звичайного тексту

  Дозволено не більше 75 емодзі.

×   Ваше посилання було автоматично вбудоване.   Відобразити як посилання

×   Ваш попередній контент був відновлений.   Очистити редактор

×   Ви не можете вставити зображення безпосередньо. Завантажте або вставте зображення за посиланням.

×
×
  • Створити...