Перейти до публікації

📣 З 2024 року електронний рецепт у Німеччині стає обов'язковим


Sofia_Petrenko

Рекомендовані повідомлення

З 1 січня всі рецептурні ліки можна придбати в аптеках лише за електронним рецептом. Цей рецепт створюється лікарем у цифровому форматі. Споживачі повинні пам'ятати, що паперова роздруківка не є рецептом. Щоб відпустити ліки, аптеки використовують спеціалізовану службу електронних рецептів.

Пацієнти, які бажають отримати паперову роздруківку, можуть попросити її у лікаря. На роздруківці є QR-код, який буде сканований в аптеці. Ще одним варіантом є використання електронної карти, яка також зчитується в аптеці. Потім аптекар може активувати цифровий рецепт.

Якщо лікарі не зможуть видати електронний рецепт із 1 січня, їм загрожують санкції чи зниження гонорарів. Федеральне міністерство охорони здоров'я (das Bundesgesundheitsministerium) заявило, що у разі сумнівів буде прийнято також старі рожеві рецепти протягом терміну їхньої дії, тобто. 28 днів після їх видачі.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Приєднуйтесь до обговорення

Ви можете опублікувати повідомлення зараз, а зареєструватися пізніше. Якщо у вас є акаунт, увійдіть в нього для написання від свого імені.

Гість
Відповісти в темі...

×   Вставлено в вигляді відформатованого тексту.   Вставити у вигляді звичайного тексту

  Дозволено не більше 75 емодзі.

×   Ваше посилання було автоматично вбудоване.   Відобразити як посилання

×   Ваш попередній контент був відновлений.   Очистити редактор

×   Ви не можете вставити зображення безпосередньо. Завантажте або вставте зображення за посиланням.

×
×
  • Створити...