Перейти до публікації

Sofia_Petrenko

Модератор
  • Публікації

    1 520
  • Зареєстрований

  • Відвідування

  • Днів у лідерах

    13

Востаннє Sofia_Petrenko виграв 12 березня

Публікації Sofia_Petrenko були найпопулярнішими!

Репутація

44 Excellent

2 підписника

Відвідувачі профілю

Блок останніх відвідувачів вимкнений та не відображається іншим користувачам.

  1. У Німеччині для українців призовного віку - все по старому: їх не позбавлятимуть статусу біженців, — пише DW У МВС Німеччини запевнили, що рішення МЗС України призупинити надання консульських послуг для чоловіків, не вплине на статус біженців у ФРН.
  2. Польща готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку, — міністр оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш Раніше Варшава пропонувала Києву допомогу, аби ті, хто підлягає військовій службі, поверталися до своєї країни для виконання свого громадянського обов'язку, наголосив урядовець. Я думаю, що багато поляків обурюються, коли бачать молодих українських чоловіків у готелях і кафе, і чують, скільки зусиль ми повинні докласти, щоб допомогти Україні. «Будь-яка підтримка можлива», — сказала Косіняк-Камиш про те, як відреагує Польща, якщо Київ попросить допомоги.
  3. • ВНЖ, видана за параграфом 24 (AufenthG), припиняє дію після перебування за межами Німеччини протягом 180 днів. • Якщо ВНЖ ще не отримано, необхідно звернутися до Ausländeramt із заявою про зупинення процедури його видачі. Список дій перед від'їздом для біженців: • Оренда квартири. Стандартно за 3 місяці потрібно повідомити про виїзд, але це має бути прописано у вас у договорі. • Договір на постачання електропостачання. Потрібно повідомити про бажання розірвати контракт та отримати бланк, до якого потім буде внесено останні показання електричного лічильника в день від'їзду. • Контракт з інтернет-провайдером. При розриві договору, швидше за все, не вдасться користуватися Інтернетом до останнього дня перед від'їздом. • Дитячі дошкільні заклади та школа. Якщо дитина відвідувала школу, дитячий садок, групу продовженого дня, спортивну секцію, про від'їзд обов'язково треба попередити всіх. • Інтеграційні курси. Як правило, пропонують припинити навчання після завершення поточного модуля. • У Jobcenter необхідно подати заяву про відмову від допомоги за певною датою. • Бюро реєстрації. Необхідно отримати свідоцтво про зняття з обліку (Anmeldung) за місцем проживання. Воно видається лише за 10 днів до дати від'їзду. Штраф за несвоєчасне повідомлення про виїзд із країни становить до 1000 євро. • Страхування. Відмовитися від страхування можна через онлайн-форму на сайті компанії або відправивши відмову листом. • Банк. Для закриття рахунку необхідно подати заявку особисто. • Мобільний зв'язок. Договір також слід розірвати. SIM-картки без контракту автоматично анулюються. Але якщо ви виїхати не повідомивши: • сума Ваших заборгованостей збільшуватиметься; • з великою ймовірністю можлива заборона на в'їзд на територію Євросоюзу; • можливі адміністративні, а також кримінальні санкції щодо Вас; • Контракти/договори не будуть розірвані в автоматичному режимі.
  4. Уряд України заборонив пересилати за кордон паспорти для чоловіків віком 18-60 років. Йдеться про внутрішні і закордонні паспорти України.
  5. Згідно з прийнятою Постановою Кабміну, військовозобов'язані чоловіки 18-60 років зможуть отримати закордонні паспорти та паспорти громадянина України тільки на території України, — постанова При цьому у новому правилі є винятки. Паспорти, як і раніше, видаватимуть низці осіб, а саме: - особам з інвалідністю, які мають документи, що підтверджують статус, - особам, які виїхали як супроводжуючі своєї дружини з інвалідністю або батьків своїх або батьків дружини з інвалідністю 1-2 групи, - особам, які здійснюють догляд за інвалідами 1 або 2 групи, - батькам, усиновлювачам чи опікунам дітей з інвалідністю до 18 років, - батькам повнолітніх осіб з інвалідністю 1-2 групи, - дідусі, брати, вітчима дітей з інвалідністю, - опікунам осіб з інвалідністю у складі родичів 1 порядку, - особам, які мають дітей із захворюваннями, що потребують медичного втручання за кордоном.
  6. Очікувані проблеми у французьких аеропортах у зв'язку зі страйком вже назвали у ЗМІ "чорним четвергом". За попередніми оцінками, може бути скасовано до 70% рейсів. За словами Національної спілки авіадиспетчерів (SNCTA), до участі у страйку буде залучена рекордна кількість авіадиспетчерів. Страйк припадає на розпал весняних шкільних канікул, що може спричинити додатковий безлад. Авіадиспетчери страйкуватимуть після провалу переговорів щодо проєкту реформування аеронавігаційного обслуговування.
  7. Будапешт, Угорщина Поїзд, що відправляється з центрального вокзалу Відня, доставить вас до столиці Угорщини приблизно за 2 години 40 хвилин. Ціни різняться, але квитки можна знайти всього за 24 євро в один бік. Прага, Чехія Поїзд із центрального вокзалу Відня доставить вас до історичної та жвавої Праги за 4 години 40 хвилин, ціною менше 40 євро, залежно від дня – навіть дешевше, якщо ви не проти пересадок під час подорожі. Загреб, Хорватія Прямий поїзд відправляється з центрального вокзалу Граца та прибуває до центру хорватської столиці приблизно за 3 години 50 хвилин. Квитки можна знайти за 23 євро. Мюнхен, Німеччина Ви можете сісти на поїзд на головному вокзалі Зальцбурга та прибути до Мюнхена менше ніж через дві години за трохи більше 30 євро. Цюріх, Швейцарія З Інсбрука поїздка на поїзді відносно коротка, приблизно три з половиною години. Квиток можна придбати за 39,90 євро на прямий потяг або з чотирма пересадками за майже 15 євро і менше ніж за п’ять годин подорожі. Знайти квитки та актулаьні ціні на конкретну дату можна за посиланням: https://www.oebb.at/en/
  8. Міністр внутрішніх справ Чехії Віт Ракушан обговорив із біженцями з України питання, пов'язані з їх подальшим перебуванням у країні після закінчення терміну дії тимчасового захисту у березні 2025 року. "Зрозуміло, однією з умов буде те, про що ви питаєте – це економічна самодостатність, наявність роботи, незалежність від нашої системи допомоги. Такі люди, звичайно, матимуть певний тип права на довгострокове перебування", - запевнив Ракушан. Міністр додав, що якщо військові дії в Україні продовжаться, то певні форми тимчасового притулку діятимуть у Чехії та після березня 2025 року. А бажающим залишитися в цій країні надовго надаватиметься можливість перейти на інший правовий режим перебування.
  9. Знімаючи квартиру, будинок в Німеччині, ви маєте певні права і обов'язки, визначені у договорі оренди. - Орендар зобов'язаний підтримувати квартиру в належному стані, але відповідальність за усунення серйозних несправностей лягає на орендодавця. - Особливі суперечки можуть виникати щодо плісняви, де орендарі часто мусять доводити, що вони не сприяли її появі. Якщо виявлено дефект, орендар має право вимагати зниження плати на час, поки дефект не усунуто. - Орендодавець може розірвати договір без попередження лише з вагомих причин, наприклад, при значній заборгованості по орендній платі. - Орендар має право приймати гостей і володіє квартирою на час оренди. Орендодавець не має права відвідувати квартиру без згоди орендаря, але може оглянути її за попередньою домовленістю. - Якщо договір не обмежує утримання тварин, орендар може тримати малі тварини, але питання про собак і кішок залежить від рішення орендодавця. - Після завершення договору орендодавець має від трьох до шести місяців на повернення депозиту, за умови, що квартира здана в стані, визначеному договором, та відсутні борги за оренду.
  10. Скляне царство у Віденському Лісі Хто вже побував у Скляному царстві знає, Це не просто повернення у дитинство, це скляна казка та історія кохання. У поїздці побачите колишню резиденцію Габсбургів – чарівне містечко Лаксенбург Schloßpl. 1, 2361 Laxenburg, Австрия +43 2236 71226 Маршрут: Замок Лаксенбург та Музей скла (галерея, скляні квіти у ботанічному саду і зараз там уже відкритий і садок!) https://www.schloss-laxenburg.at/
  11. Wiener Linien модернізує систему громадського транспорту, тож зелена лінія U4 Heiligenstadt - Hütteldorf буде частково закрита між станціями Schwedenplatz та Schottenring. Там планується ремонт тунелю. Точних дат ще немає, але відомо, що ремонт має відбутися у липні та серпні впродовж кількох тижнів.
  12. Ресторан McDonald's на Хайлігенштедтерштрассі 66-68 (Heiligenstädter Straße) у Відні-Дьобінгу став першим закладом в Австрії, який буде відкрито 24 години на добу, сім днів на тиждень. Як і раніше, ресторан працюватиме з 6:00 до 4:00. Новим доповненням є нова безперервна послуга McDrive, яка тепер доступна з 4:00 до 6:00 ранку.
  13. Новий термін програми починається з 1 червня 2024 року до 31 травня 2025 року. Прийом заяв розпочато з 1 лютого. Батьки або опікуни, які ще не встигли подали заявку в ZUS, можуть зробити це, щоб забезпечити безперервність виплат. Якщо заяву подано до 30 квітня, гроші будуть виплачуватися безперервно. Якщо заявку подано в травні, гроші надійдуть на рахунок отримувача до 31 липня разом з компенсацією за червень. Заявки, подані в червні, будуть оброблені до кінця серпня, а компенсація за червень буде виплачена згідно з цим розрахунком.
  14. Поправка включає додаткові пункти про боротьбу зі світловим забрудненням навколишнього середовища. Це робить її першою федеральною землею, яка «активно бореться із забрудненням повітря», заявив у середу член земельної ради з навколишнього середовища Штефан Кайнедер («Зелені»). Годинник громадського освітлення у населених пунктах обмежується періодом з 6:00 до 22:00. Нові системи освітлення в громадських місцях з травня; старі системи мають бути переобладнані до 2029 року. Рішення про те, вимикати чи приглушувати вуличне освітлення, зрештою приймають самі громади – федеральні дороги чи міські магістралі виключаються через юрисдикцію.
  15. З 1 травня словацькі медичні страхові компанії, такі як: Dôvera, Union та Všeobecná zdravotná poisťovňa (VšZP), припинять надання фінансової підтримки на стоматологічне лікування та гігієну зубів. Рішення про скасування цього виду допомоги для громадян було ухвалено Міністерством охорони здоров’я після консультацій з Міністерством фінансів. Подібна програма існувала в Словаччині з 2019 року і завершиться з першого травня цього року. З цієї дати жодна страхова компанія не буде відшкодовувати витрати на стоматологічну допомогу, незалежно від того, чи це державна, чи приватна клініка. Пацієнти можуть оформити допомогу до 30 квітня, а закінчити лікування або гігієну зубів можна буде до 30 травня 2024 року. "Стоматологічна допомога була однією з пільг, якою застраховані особи найбільше користувалися. Завдяки їй значно зросла кількість профілактичних оглядів у стоматологів", - повідомляє державна страхова VšZP на своєму сайті.
×
×
  • Створити...