Перейти до публікації

Університетські клініки та лікування в Німеччині


Sofia_Petrenko

Рекомендовані повідомлення

Зазвичай, коли говорять про "лікування в Німеччині" і показують ролики по ТБ з передовим обладнанням - маються на увазі саме унікальні Німеччини.

Всі, напевно, чули про Шаріта. Ця клініка з різних рейтингів якості та нововведень у медицині посідає перше місце в Німеччині.

Університетські клініки, як можна зрозуміти з назви, — це клініки, які співпрацюють з медичними університетами або, що часто-густо, кампус університету знаходиться прямо на їх території.

В уніклініках працюють і викладають імениті лікарі, професори. Там використовується найпередовіша техніка та медикаменти. Експериментальні методи лікування надходять туди "на тестування".

До такого лікувального закладу можна потрапити у напрямку профільного лікаря зі “звичайного” праксису. Наприклад, якщо лікар вичерпав усі можливі методи лікування чи взагалі не може діагностувати хворобу.

Зі звичайною застудою в уніклініку не кладуть. Та й навіщо турбувати професорів такими дрібницями?

Пацієнт уніклініки має бути готовий, що на ньому навчатимуть студентів . Він може лежати на кушетці, а довкола десяток молодих людей щось записуватимуть. А хворого лікар використовує як живий наочний посібник.

Наприклад, одна з наших передплатниць була пацієнтом гінекології в уніклініці, де на відповідному кріслі прямо на ній професор показував премудрості гінекології трьом студентам.

Звичайно, якщо екстрений випадок, черговий лікар прийме пацієнта без допомоги студентів. Але якщо час і можливість є, чому б не полежати годину на благо науки? Зате очевидний плюс: прийом буде довгий і пацієнта уважно слухатимуть купа вух, отже, навряд чи щось упустять.

Трапляється, що спочатку огляд проводять студенти. Задають питання, збирають анамнез, роблять по черзі УЗД. Потім приходить лікар і перевіряє їхній діагноз.

Іноді в такий спосіб можна отримати безкоштовно, наприклад, зубні імпланти , тому що процедуру робитимуть студенти під керівництвом професора.

Якщо ви записуєтеся по телефону в унікальні, повідомте, що ви не хотіли б, щоб на вас навчали студентів. Інакше, швидше за все, "за умовчанням" станете об'єктом навчання майбутніх лікарів.

Але німці до цього ставляться дуже позитивно. Співробітники Уніклінік рідко чують від своїх пацієнтів, що вони проти того, щоб допомогти вчитися студентам.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Приєднуйтесь до обговорення

Ви можете опублікувати повідомлення зараз, а зареєструватися пізніше. Якщо у вас є акаунт, увійдіть в нього для написання від свого імені.

Гість
Відповісти в темі...

×   Вставлено в вигляді відформатованого тексту.   Вставити у вигляді звичайного тексту

  Дозволено не більше 75 емодзі.

×   Ваше посилання було автоматично вбудоване.   Відобразити як посилання

×   Ваш попередній контент був відновлений.   Очистити редактор

×   Ви не можете вставити зображення безпосередньо. Завантажте або вставте зображення за посиланням.

×
×
  • Створити...