Перейти до публікації

Відвідування стоматолога у Німеччині


Mykola_

Рекомендовані повідомлення

Із записами до стоматолога в Німеччині не так все погано, як із терапевтами чи педіатрами. Тому при гострому болю або для профілактичного відвідування стоматолога не потрібно чекати терміну тижнями та місяцями.

Можна знайти стоматолога самостійно в інтернеті чи за рекомендаціями. З ймовірністю 99% він прийме вас найближчими днями. Якщо біль гострий, то можна прийти до будь-якого Zahnarzt, поскаржитися і, швидше за все, вас приймуть протягом кількох годин.

Помічнику лікаря потрібно пред'явити свою картку медичного страхування . Якщо прийшли вперше, попросять заповнити стандартний опитувальник: персональні дані, питання щодо захворювань, алергій тощо.

Одним із питань в анкеті буде про наявність приватної стоматологічної страховки. Якщо ви додатково застрахували проблеми із зубами, треба відповісти “Так” та вписати назву страхової компанії.

Після того, як струсили бюрократичні нюанси, вас запросять до кабінету стоматолога. Після огляду лікар оголосить вердикт: все ок! Ну, чи не ок, і потрібне лікування.

Якщо лікування не оплачується держстраховкою (цілком або частково), дантист попереджає про це ще до процедури.

Якщо ви погоджуєтесь на додаткову доплату, на місці пропонують підписати Kostenvoranschlag, як попередню згоду оплатити процедури.

Щоб не трапилося "ось і виймайте пломбу за 150 €, тому що це дуже дорого". У будь-якій спірній ситуації підписаний Kostenvoranschlag захистить лікаря від претензій та відмов платити.

Після проведення лікування виставляється рахунок, який потрібно сплатити самостійно .

Якщо є приватна стоматологічна страховка, рахунок від стоматолога потрібно відправити до страхової. Страхова компанія перевіряє папери з лікування та відшкодовує витрати клієнту за умовами договору, переказуючи гроші на його банківський рахунок за IBAN.

Тому послуги лікаря, які не покрила держстраховка, треба сплатити самостійно в будь-якому разі, і лише потім чекати на компенсацію.

Часто рахунки приходять не від лікаря безпосередньо, а від клірингової компанії , яка веде бухгалтерію.

Якщо лікування дороге, наприклад, потрібне встановлення імплантів, Kostenvoranschlag або план лікування, дають із собою для “подумати”.

Попередній Kostenvoranschlag потрібно відправити до приватної стоматологічної страховки. Вони погодять і затвердять, що лікування буде сплачено.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Приєднуйтесь до обговорення

Ви можете опублікувати повідомлення зараз, а зареєструватися пізніше. Якщо у вас є акаунт, увійдіть в нього для написання від свого імені.

Гість
Відповісти в темі...

×   Вставлено в вигляді відформатованого тексту.   Вставити у вигляді звичайного тексту

  Дозволено не більше 75 емодзі.

×   Ваше посилання було автоматично вбудоване.   Відобразити як посилання

×   Ваш попередній контент був відновлений.   Очистити редактор

×   Ви не можете вставити зображення безпосередньо. Завантажте або вставте зображення за посиланням.

×
×
  • Створити...