Перейти до публікації

Безкоштовна юридична допомога українцям (онлайн)

Alona

Рекомендовані повідомлення

05.01.2023 в 17:37, Mykola Gorobets сказав:

Дякую за відповідь! Я знайшов інформацію про це у регламентаціях ЄС і послався на неї у своєму листі до міграційної служби.
https://eur-lex.europa.eu/legal-content/EN/TXT/HTML/?uri=CELEX:32022D0382&qid=1646744182206&from=DE#d1e360-1-1

Стаття 2

Наразі я чекаю відповіді, але хотілося б також знайти документи які регламентують це питання у Німеччині.

До того ж є такий нюанс. Для виїзду з Туреччини громадян України турецька сторона вимагає візу з представництва Німеччини у Туреччині. Без цього вони не випускають. І в представництві потрібно буде повідомити причину, чому вона їде у Німеччину. Тобто, війна не може бути причиною, а туризм, транзит або віза для лікування, якщо я правильно розумію, не дозволять подаватись потім на статус за параграфом 24.

Розкрити  

Спробуйте подзвонити на гарячу лінію ЄС, де вас зможуть проконсультувати стосовно правильного в’їзду у Німеччини після Туреччини 

+800 6 7 8 9 10 11 (безкоштовно всередині ЄС)

+32 2 299 96 96 (за міжнародним тарифом за межами ЄС)

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

• 2 місяці потому...
  • Відповіді 75
  • Створено
  • Остання відповідь

Кращі автори в цій темі

Доброго дня. Я зараз знаходжусь в Німеччині разом з сином.Так склалося,що я зустріла тут людину,з якою у відносинах,і влітку він хоче повезти нас на відпочинок. З чоловіком я давно в розлученні,аліменти він не платить,але відповідної довідки я не маю. Питання: чи маю я право їхати з дитиною на відпочинок у будь- яку країну без дозволу батька ? І як це питання можна врегулювати?

Посилання на коментар

21.03.2023 в 11:42, Anna Sida сказав:

Доброго дня. Я зараз знаходжусь в Німеччині разом з сином.Так склалося,що я зустріла тут людину,з якою у відносинах,і влітку він хоче повезти нас на відпочинок. З чоловіком я давно в розлученні,аліменти він не платить,але відповідної довідки я не маю. Питання: чи маю я право їхати з дитиною на відпочинок у будь- яку країну без дозволу батька ? І як це питання можна врегулювати?

Розкрити  

Якщо ви плануєте відпочинок не в країнах Шенгенської зони - дозвід від батька не потрібен

Посилання на коментар

Доброго дня. Я працюю в Німеччині більше шести років з чеськими документам по формі А1 20км. від Ландсгута. Після початку війни німецька сім‘я, в якій я працював на той час, самі запропонували прихисток моїй сім‘ї. Жінка офіційно працює і син ходить в середню школу 6 клас. Ми постійно питали про плату за проживання, але все було давно сплановано. Після того, як я побудував наступний основний дім, нас без попередження виписали і вигнали на вулицю. Не заплатили мені, забравши гроші за грудень, січень і лютий. Договір писати категорично і постійно відмовлялись. Що можна зробити?

Посилання на коментар

27.03.2023 в 10:38, Татьяна і Василь сказав:

Доброго дня. Я працюю в Німеччині більше шести років з чеськими документам по формі А1 20км. від Ландсгута. Після початку війни німецька сім‘я, в якій я працював на той час, самі запропонували прихисток моїй сім‘ї. Жінка офіційно працює і син ходить в середню школу 6 клас. Ми постійно питали про плату за проживання, але все було давно сплановано. Після того, як я побудував наступний основний дім, нас без попередження виписали і вигнали на вулицю. Не заплатили мені, забравши гроші за грудень, січень і лютий. Договір писати категорично і постійно відмовлялись. Що можна зробити?

Розкрити  

Вам необхідно звернутися на гарячу лінію, де вам підкажуть всі ваші дії 

+800 6 7 8 9 10 11 (безкоштовно всередині ЄС)

+32 2 299 96 96 (за міжнародним тарифом за межами ЄС

Посилання на коментар

• 2 тижні потому...

Допоможіть будь ласка розібратися та скласти лист до апеляцii.
Поясніть, будь ласка, в чому мене звинувачують? Справа в тому, що я надала інформацію про свої доходи в Україні, а маме про те, що щомісяця отримую допомогу на дитину (я одинока мати), стипендiю та заробiтну платню. Я не розумію вказано чи не вказано це було у них в Нiмеччiнi офіційно чи не офіційно... Я прошу підтримки та допомоги з цим менi  розібратися.
Якщо повернути 869 євро, то на якій підставі? Якщо не зробили щомісячного перерахунку, то чому не зробили? коли я вирiшила поiхати з Нiмеччiни я зробила цю інформацію офіційною та попросила зробити перерахунок за весь період перебування в Німеччині так мене ще і звинувачують...🤔 Просять оплату, але я зараз не працюю i найближчiм часом робота буде не ранiше вересня...
Я хочу спочатку зрозуміти, чому я маю платити таку суму? Будь ласка допоможiть)))  Ми були зареэстрованi по 24 параграфу i  мали право на допомогу за вирахуванням мого доходу ... всі виписки я надавала вчасно. Виходячи з мого доходу в Україні з мене вираховували.. І чому я маю повертати таку суму, якщо мені дали дозвіл на виїзд із країни після перерахування та зняття з регiстрацii...
Я виїхала з Німеччіни до Латвії , а листи продовжують приходити..., Кажуть що даже можуть мене депортувати...Чи так це? Дякую. Все буде Україна!

Посилання на коментар

05.04.2023 в 14:42, Natalkapasykina сказав:

Допоможіть будь ласка розібратися та скласти лист до апеляцii.
Поясніть, будь ласка, в чому мене звинувачують? Справа в тому, що я надала інформацію про свої доходи в Україні, а маме про те, що щомісяця отримую допомогу на дитину (я одинока мати), стипендiю та заробiтну платню. Я не розумію вказано чи не вказано це було у них в Нiмеччiнi офіційно чи не офіційно... Я прошу підтримки та допомоги з цим менi  розібратися.
Якщо повернути 869 євро, то на якій підставі? Якщо не зробили щомісячного перерахунку, то чому не зробили? коли я вирiшила поiхати з Нiмеччiни я зробила цю інформацію офіційною та попросила зробити перерахунок за весь період перебування в Німеччині так мене ще і звинувачують...🤔 Просять оплату, але я зараз не працюю i найближчiм часом робота буде не ранiше вересня...
Я хочу спочатку зрозуміти, чому я маю платити таку суму? Будь ласка допоможiть)))  Ми були зареэстрованi по 24 параграфу i  мали право на допомогу за вирахуванням мого доходу ... всі виписки я надавала вчасно. Виходячи з мого доходу в Україні з мене вираховували.. І чому я маю повертати таку суму, якщо мені дали дозвіл на виїзд із країни після перерахування та зняття з регiстрацii...
Я виїхала з Німеччіни до Латвії , а листи продовжують приходити..., Кажуть що даже можуть мене депортувати...Чи так це? Дякую. Все буде Україна!

Розкрити  

рекомендую вам звернутися за юридичною допомогю, наприклад, сюди: 

https://pravoman.com/stand-with-ukraine// 

Посилання на коментар

Добрий день мене в німечині виписали штраф і сказали що файшиві права а вони дійсні і порвали права що робити

Посилання на коментар

06.04.2023 в 13:06, Taras Hladun сказав:

Добрий день мене в німечині виписали штраф і сказали що файшиві права а вони дійсні і порвали права що робити

Розкрити  

Зверніться за правовою допомогою https://pravoman.com/stand-with-ukraine//

Посилання на коментар

• 3 місяці потому...

Добрий день. Я з сім'єю та неповнолітніми дітьми з початку війни в Україні проживаю в Німеччині. В травні цього року помер мій батько, який переписав на трьох своїх рідних дітей будинок. Мої рідні брат та сестра будуть писати заяви про спадщину в другій половині цього місяця. Чи можу я написати заяву на свою частку спадщини не виїжджаючи в Україну. Як це можна зробити і які документи потрібні для цього? Буду щиро вдячний за допомогу та чекати на вашу відповідь! З повагою, Євгеній

Посилання на коментар

12.07.2023 в 07:55, Женя74 сказав:

Добрий день. Я з сім'єю та неповнолітніми дітьми з початку війни в Україні проживаю в Німеччині. В травні цього року помер мій батько, який переписав на трьох своїх рідних дітей будинок. Мої рідні брат та сестра будуть писати заяви про спадщину в другій половині цього місяця. Чи можу я написати заяву на свою частку спадщини не виїжджаючи в Україну. Як це можна зробити і які документи потрібні для цього? Буду щиро вдячний за допомогу та чекати на вашу відповідь! З повагою, Євгеній

Розкрити  

Добрий день, рекомендую вам звернулися за юридичною допомогою. Безкоштовну допомогу ви можете отримати за посиланням у цьому пості 

Посилання на коментар

• 3 тижні потому...
  05.04.2022 в 08:37, Alona сказав:

Українські адвокати та юристи об'єднуються задля надання безкоштовної юридичної допомоги для українців.  Головна мета каналу  допомогти та проінформувати кожного щодо:

- прав і обов'язків під час воєнного стану, мобілізації;

- державних соціальних програм, допомоги, виплат та компенсацій;

- оперативного вирішення ситуацій;

- статусу біженця, притулку, перетину кордону, питань майна;

- важливих юридичних новин та нових законів тощо.

Війна вимагає бути юридично грамотними!

Основний спосіб отримання правової допомоги через чат-бот шляхом поставлення чітких питань або заявки на дзвінок адвоката. Необхідно підписатися на канал, щоб ОТРИМУВАТИ ВАЖЛИВІ ЮРИДИЧНІ НОВИНИ  і бути повністю обізнаним в своїх правах під час воєнного стану!

ЧАТ-БОТ https://t.me/law_ua_bot

photo.jpg

Розкрити  

Посилання на коментар

Доброго дня шановні!

Підкажіть будь ласка до кого можно звернутися за допомогою, чи отримати юридичну пораду від вас тут!?

Ми родина з чотирьох осіб, двоє дорослих, двоє діток віком 5 і 10 років, дружина чекає народження третьої дитини.

15.06.2023 року ми літаком влетіли з Канади до Німеччини. Заздалегідь, 5.06.2023 року через знайому, яка мешкає у Німеччині, узгодили з відомством Соціаламту і бюро у справах іноземців наше  право на в'їзд і право отримання  24§ в зв'язку з бойовими діями на території України.

Однак 28.06.2023 року нам відмовили у отриманні статусу під захистом, так як останній раз були в Україні лише 10.10.2021 року. Отримали тимчасове відтермінування від депортації (Дульдунг).

В Україні ми маємо власне житло, і до початку війни з боку РФ, час від часу як багато українців їздили лише на підробітки до Європи. Планів залишатися не було, будівлю придбали у 2019 році. На даний час в нашому місті, як і в багатьох інших, відбуваються регулярні вибухи і є загроза життю і здоров'ю, повернення не можливе. 

Дуже потребуємо юридичної порада людей, які знаються в таких ситуаціях, для доведення права на захист. Так як права навіть на працю не маємо.

Всі інші необхідні дані і уточнення інформації готові надати.

Дякую заздалегідь, з повагою.

Посилання на коментар

03.08.2023 в 13:05, _Павло_ сказав:

Доброго дня шановні!

Підкажіть будь ласка до кого можно звернутися за допомогою, чи отримати юридичну пораду від вас тут!?

Ми родина з чотирьох осіб, двоє дорослих, двоє діток віком 5 і 10 років, дружина чекає народження третьої дитини.

15.06.2023 року ми літаком влетіли з Канади до Німеччини. Заздалегідь, 5.06.2023 року через знайому, яка мешкає у Німеччині, узгодили з відомством Соціаламту і бюро у справах іноземців наше  право на в'їзд і право отримання  24§ в зв'язку з бойовими діями на території України.

Однак 28.06.2023 року нам відмовили у отриманні статусу під захистом, так як останній раз були в Україні лише 10.10.2021 року. Отримали тимчасове відтермінування від депортації (Дульдунг).

В Україні ми маємо власне житло, і до початку війни з боку РФ, час від часу як багато українців їздили лише на підробітки до Європи. Планів залишатися не було, будівлю придбали у 2019 році. На даний час в нашому місті, як і в багатьох інших, відбуваються регулярні вибухи і є загроза життю і здоров'ю, повернення не можливе. 

Дуже потребуємо юридичної порада людей, які знаються в таких ситуаціях, для доведення права на захист. Так як права навіть на працю не маємо.

Всі інші необхідні дані і уточнення інформації готові надати.

Дякую заздалегідь, з повагою.

Розкрити  

Спробуйте звернутися за безкоштовною юридичною допомогою тут https://pravoman.com/stand-with-ukraine//

Посилання на коментар

• 1 місяць потому...

Я оформлював пластик, вид на проживання у Німеччині за 24 параграфом ( для Українців)

Але строк дії цього пластику минув, я б хотів продовжити його якомога скоріше, але справа в тому що я зараз живу і працюю на іншій землі, не на тій де отримував цей пластик, нажаль запису на термін на найближчий час немає, яким чином я можу продовжити цю карту( отримати дозвіл на роботу) на новій землі в найближчий час, не чекаючи декілька місяців? Можливо є якісь виключення для людей, яким не потрібна допомога держави, якщо я вже маю тут ( на новій землі)

роботу, прописку, житло.

Посилання на коментар

04.09.2023 в 14:41, Олександр Кондратюк сказав:

Я оформлював пластик, вид на проживання у Німеччині за 24 параграфом ( для Українців)

Але строк дії цього пластику минув, я б хотів продовжити його якомога скоріше, але справа в тому що я зараз живу і працюю на іншій землі, не на тій де отримував цей пластик, нажаль запису на термін на найближчий час немає, яким чином я можу продовжити цю карту( отримати дозвіл на роботу) на новій землі в найближчий час, не чекаючи декілька місяців? Можливо є якісь виключення для людей, яким не потрібна допомога держави, якщо я вже маю тут ( на новій землі)

роботу, прописку, житло.

Розкрити  

Подзвоніть на гарячу лінію для уточнення вашої ситуації 00 800 6 7 8 9 10 11

Посилання на коментар

• 1 місяць потому...

Добрий день, я живу в Франкфурті на Майні. В мене склалась така ситуація, я записалась в спортзал, після оформлення договору вони мені його не скинули, коли я передумала ходити пішла до них виписуватися, вони сказали, що таке не можливо бо договір на 2 роки. При його укладанні вони того не сказали, договору я не мала поки я до них не написала, також їм писала що повертаюсь в Україну, для них це не є причиною скасування договору, чому вони його оформили на 2 роки якщо 24 параграф дійсний до 2024 року, я до них вже не ходжу а гроші вони всеодно списують вже пів року.

Посилання на коментар

29.10.2023 в 14:46, Veronika Khaibulina сказав:

Добрий день, я живу в Франкфурті на Майні. В мене склалась така ситуація, я записалась в спортзал, після оформлення договору вони мені його не скинули, коли я передумала ходити пішла до них виписуватися, вони сказали, що таке не можливо бо договір на 2 роки. При його укладанні вони того не сказали, договору я не мала поки я до них не написала, також їм писала що повертаюсь в Україну, для них це не є причиною скасування договору, чому вони його оформили на 2 роки якщо 24 параграф дійсний до 2024 року, я до них вже не ходжу а гроші вони всеодно списують вже пів року.

Розкрити  

Доброго дня. Рекомендую вам звернутися за допомогою юриста. Отримати безкоштовну правову допомогу можна тут https://www.unitedforukraine.org/uk/articles/5611052642839

або тут https://www.ua.support/uk/kontakt-bizhenets/

Посилання на коментар

Добрий день. Підскажіть будь ласка чи повинен господар квартири в Німеччині платити якийсь податок за те, що приписав до себе людей, але при цьому джобцентр не давав своєї згоди на проживання тих людей в даній квартирі і відповідно господар не отримував ніякої плати від держави чи ще від когось. 

Посилання на коментар

Доброго дня. В мене наявна така проблема. За старим місцем реєстрації в Німечинні я  проживати більше не можу. Але знайшла роботу але на іншій землі де можуть зробити прописку нову та надати житло.   Зо робити для того щоб змінити федеративну землю в Німеччині . 

Посилання на коментар

07.11.2023 в 11:06, Діана23 сказав:

Доброго дня. В мене наявна така проблема. За старим місцем реєстрації в Німечинні я  проживати більше не можу. Але знайшла роботу але на іншій землі де можуть зробити прописку нову та надати житло.   Зо робити для того щоб змінити федеративну землю в Німеччині . 

Розкрити  

Вам треба написати електронне письмо у Джобцентр і повідомити їх про те, що вам необхідно змінити реєстрацію у звʼязку з новою роботою, а також написати про це до Ausländerbehörde 

Посилання на коментар

08.11.2023 в 11:08, Alona сказав:

Вам треба написати електронне письмо у Джобцентр і повідомити їх про те, що вам необхідно змінити реєстрацію у звʼязку з новою роботою, а також написати про це до Ausländerbehörde 

Розкрити  

А якщо я не є клієнтом джоб центру?  Тільки в міграційну? 

Посилання на коментар

Привіт, є питання щодо терміну перебування в Німеччині громадянина України. У березні 2024 року закінчується термін дії параграфа 24. Можна після цього ще перебувати в ЄС протягом 90 днів або необхідно до закінчення терміну дії параграфа 24 покинути територію ЄС?

Посилання на коментар

08.11.2023 в 12:02, Діана23 сказав:

А якщо я не є клієнтом джоб центру?  Тільки в міграційну? 

Розкрити  

Так, вам в міграційну 

Посилання на коментар

Приєднуйтесь до обговорення

Ви можете опублікувати повідомлення зараз, а зареєструватися пізніше. Якщо у вас є акаунт, увійдіть в нього для написання від свого імені.

Гість
Відповісти в темі...

×   Вставлено в вигляді відформатованого тексту.   Вставити у вигляді звичайного тексту

Дозволено не більше 75 емодзі.

×   Ваше посилання було автоматично вбудоване.   Відобразити як посилання

×   Ваш попередній контент був відновлений.   Очистити редактор

×   Ви не можете вставити зображення безпосередньо. Завантажте або вставте зображення за посиланням.

• Створити...