Перейти до публікації

Що покривається страховим полісом у стоматології Німеччини


Sofia_Petrenko

Рекомендовані повідомлення

Покривається все необхідне лікування, яке можливе, а саме:

- карієс (пломби)

- лікування каналів зубів (пульпіт та його ускладнення)

- лікування ясен (пародонтит, пародонтоз)

-  у дитячому віці так само ортодонтія (брекети)

Однак є особливості, тому багато стоматологів вимагають доплати за те чи інше лікування.

 

Що слід робити, і що оплачує страхова:

- Контроль 2 рази на рік

- Zаhnsteinentfernung (видалення зубного каменю) один раз на рік.

- Просте чищення без полірування ультразвуком. Не плутати з профчисткою зубів (professionele Zahnreinigung).

- Пломби. Прості праксиси без доплати ставлять найпростіші пломби (амальгама, цемент). За доплату можна отримати найкращі матеріали (фотополімер). Доплата провадиться за кількістю поверхонь (кожна поверхня додатково 30-100 євро).

- Анестезія завжди, і немає права лікувати без неї.

- Діти: той самий контроль двічі на рік. А також навчальні візити: повинні показувати, як чистити зуби, проводити обробку препаратами, які містять фтор, та профілактику карієсу. Плюс видалення каміння щорічно.

- Ортодонтія. До 18 років страхова покриває 80-90%, а решту поверне після повного лікування. Проте страхова переймає не всі. Точніше, не все, що можливо. Є критерії оцінки нерівності зубів чи порушення прикусу.

якщо порушення мінімальні, ніхто не оплачуватиме.

 Якщо серйозні порушення, то все сплатить страхова.

 Що оплачує страхова під час протезування: зараз не більше 60% базових послуг. Це найпростіші коронки, мости та знімні протези. Якщо ви хочете більше, страхова все одно сплатить лише 60% від базових послуг. Тобто різницю потрібно буде платити зі своєї кишені. Якщо є бонусхефт, цей відсоток збільшується до 70% за 5 років і 75% за 10 років. Головне не пропускати і щорічно бути у лікаря. Інакше бонус згорить.

Ще радимо дізнатися у своїй страховій, чи є якісь додаткові бонуси у неї. Деякі додаткові страхові бонуси для своїх клієнтів. Наприклад, DAK пропонує Zuschuß 60 Euro на профчистку зубів. Уточнюйте у своїй страховій.

Вартецайт (Wartezeit)

Багато страхових полісів є період, коли страхова ще переймає вартість лікування. Тобто ви вже сплачуєте, але страховий поліс ще не працює. Звертайте на це увагу, якщо вам потрібно до лікаря вже зараз, проте страхові поліси без каратету коштують набагато дорожче.

Плюс звертайте увагу на умови розірвання договору. У багатьох страхових є мінімальна тривалість у кілька років, у які ви розірвати контракт не можете і доведеться платити за будь-яких обставин.

Додаткові страхові поліси – це ще квест. Знайти якісну пропозицію складно. На місяць зазвичай це коштує 30-40 євро, але є й варіанти дорожчі. За підсумками близько 500 євро на рік потрібно сплатити. Але тоді використати поліс треба повністю. Тому якщо у вас немає великих проблем із зубами, то додатковий поліс не буде вигідним.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Приєднуйтесь до обговорення

Ви можете опублікувати повідомлення зараз, а зареєструватися пізніше. Якщо у вас є акаунт, увійдіть в нього для написання від свого імені.

Гість
Відповісти в темі...

×   Вставлено в вигляді відформатованого тексту.   Вставити у вигляді звичайного тексту

  Дозволено не більше 75 емодзі.

×   Ваше посилання було автоматично вбудоване.   Відобразити як посилання

×   Ваш попередній контент був відновлений.   Очистити редактор

×   Ви не можете вставити зображення безпосередньо. Завантажте або вставте зображення за посиланням.

×
×
  • Створити...