Перейти до публікації

Хто має отримати щеплення COVID цієї осені в Німеччині?


Mykola_

Рекомендовані повідомлення

Рівень захворюваності COVID у Німеччині зростає.

Станом на 15 вересня 7-денна захворюваність (кількість нових випадків інфікування на 100 тис. осіб за 7 днів) склала 9. Однак точні дані щодо інфікування отримати складно, враховуючи малу кількість тестів, що проводяться в даний час. Хто має отримати щеплення COVID цієї осені в Німеччині?

Відомо лише, що в даний час циркулюють два основні варіанти вірусу:

1 Eris (EG.5) – нащадок варіанта Omicron.

2 Новий варіант Pirola (BA.2.86), що більш мутував у порівнянні з варіантом Omicron, який вже з'явився в різних країнах і вперше був виявлений в Німеччині в середині вересня.

Які щеплення пропонуються в даний час?

Остання доступна вакцина виробництва Pfizer/Biontech адаптована до субваріанту XBB.1.5 вірусу Omicron, який дуже схожий на новий варіант EG.5 вірусу Eris.

З понеділка вакцина для людей у віці від 12 років і старша вперше буде доступна у лікарській практиці.

За даними Національної асоціації лікарів обов'язкового медичного страхування, постачання адаптованої вакцини для дітей молодшого віку очікується з 25 вересня, а вакцина для дітей віком від п'яти до одинадцяти років буде доступна з 2 жовтня.

Коли рекомендується проводити вакцинацію?

За даними Постійного комітету з вакцинації (ПКВ), вакцинацію від COVID восени 2023 року в Німеччині рекомендується проводити:

• особам у віці 60 років і старше,

• тим, хто проживає в установах з догляду за хворими„

• особам із супутніми захворюваннями„

• медичним працівникам„

• а також родичам пацієнтів із групи ризику.

Як правило, з моменту останньої вакцинації чи інфекції має пройти 12 місяців.

Де можна отримати щеплення?

Поширення щеплень COVID перейшло з режиму пандемічної кризи в режим регулярного обслуговування в медичній практиці близько півроку тому, тобто тепер їх можна отримати в основному через лікаря загальної практики або Hausarzt.

Право на безкоштовну вакцинацію засноване на рекомендаціях Stiko, і у федеральних землях, де компенсація за вакцинацію COVID ще не регламентована, пацієнти спочатку отримують приватний рахунок за ревакцинацію.

Потім вони можуть пред'явити цей рахунок свого медичного страховика для отримання відшкодування. Сума, яку пацієнтові доведеться заплатити в якості авансу, може становити близько 35 євро.

Чи може восени і зимою бути ще одна велика хвиля захворюваності на COVID?

Важко сказати, чи будуть нові хвилі інфекцій у найближчі місяці, оскільки це залежить від того, чи з'явиться різновид, здатний обійти імунну систему.

Хорошою новиною є те, що експерти все ще спостерігають дуже широкий базовий імунітет від щеплень та інфекцій у Німеччині, хоча люди все ще можуть заразитися. Однак очікується, що в цілому здорові люди не будуть так важко хворіти, що вимагатиме госпіталізації чи інтенсивної терапії.

Однак федеральний міністр охорони здоров'я Карл Лаутербах (СДПН) також нещодавно наголосив: «COVID-19 – це не просто застуда, це не дрібниця». Інфекції несуть у собі ризик тривалої дії COVID. Фахівці в області охорони здоров'я очікують напруги в системі охорони здоров'я у зв'язку з нестачею персоналу та сезонними хвилями інших патогенів».

Чи маємо ми знову почати носити маски в Німеччині?

Хоча носіння масок не є обов'язковим і навряд чи буде знову введено в суспільних місцях, носіння маски FFP2 може бути розумним заходом захисту для людей з ослабленою імунною системою.

Проте експерти вважають, що у разі зростання числа випадків захворювання в лікарнях та установах охорони здоров'я може бути введена повторна вимога про носіння масок.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Приєднуйтесь до обговорення

Ви можете опублікувати повідомлення зараз, а зареєструватися пізніше. Якщо у вас є акаунт, увійдіть в нього для написання від свого імені.

Гість
Відповісти в темі...

×   Вставлено в вигляді відформатованого тексту.   Вставити у вигляді звичайного тексту

  Дозволено не більше 75 емодзі.

×   Ваше посилання було автоматично вбудоване.   Відобразити як посилання

×   Ваш попередній контент був відновлений.   Очистити редактор

×   Ви не можете вставити зображення безпосередньо. Завантажте або вставте зображення за посиланням.

×
×
  • Створити...