Перейти до публікації

Лікар стоматолог у Німеччині


Sofia_Petrenko

Рекомендовані повідомлення

Як будь-який лікар у Німеччині, так і стоматолог, за свої послуги може просити оплату відповідно до встановлених норм (Gebührenordnung für Ärzte und für Zahnärzte (GOÄ/GOZ).

⠀Дані норми визначають гонорар лікаря, який спочатку спирається на так званий базис (тобто мінімальна вартість). Залежно від складності проведення роботи лікарем, використання ним якісних чи високоякісних матеріалів, а також часу витраченого на проведення цієї роботи лікар має право вимагати оплату вище базису. Тоді вартість послуг збільшуватиметься на так званий ФАКТОР (Abrechnungsfaktor або Gebührensatz), тобто у скільки разів вище за базис лікар просить за свої послуги.

Цей фактор завжди вказується в рахунку лікаря (Rechnung) і може бути 1.0, 2.3, 3.5 і вище.

- 1.0-2.3 лікар може ставити без обґрунтування того, чому він завищує вартість своїх послуг

- 2.3-3.5 має бути письмове обґрунтування в рахунку чому лікар вимагає таку суму

- 3.5 і вище лікар повинен перед початком лікування пояснити клієнту, чому він так завищує вартість своїх послуг (Abdingungserklärung) і пацієнт повинен дати свою згоду. Найчастіше такий чинник вимагають дуже складні, багатовитратні процедури, наприклад, трансплантація щелепної кістки.

ВИЩИЙ ФАКТОР, який лікар може виставити, грубо кажучи без вашого сповіщення, це 3.5.

Це максимальний фактор, який оплачує будь-яка зубна страховка в Німеччині. І донедавна це максимальний фактор, який ми бачили від своїх клієнтів у їхніх рахунках, незважаючи на часом дуже важкі випадки.

Якщо у вашому рахунку від лікаря стоїть фактор вище 3.5, то страховка вам відшкодує рахунок максимум до фактора 3.5. Так як припускає, що ви були повідомлені лікарем про причини необхідні такого високого завищення його послуг і відповідно знаєте, що частково цей рахунок оплачуватимете зі своєї кишені.

Якщо у вас є стоматологічна страховка, то перевірте ще раз до якого фактора вона оплачує.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Приєднуйтесь до обговорення

Ви можете опублікувати повідомлення зараз, а зареєструватися пізніше. Якщо у вас є акаунт, увійдіть в нього для написання від свого імені.

Гість
Відповісти в темі...

×   Вставлено в вигляді відформатованого тексту.   Вставити у вигляді звичайного тексту

  Дозволено не більше 75 емодзі.

×   Ваше посилання було автоматично вбудоване.   Відобразити як посилання

×   Ваш попередній контент був відновлений.   Очистити редактор

×   Ви не можете вставити зображення безпосередньо. Завантажте або вставте зображення за посиланням.

×
×
  • Створити...