Перейти до публікації

Як знайти лікаря в Німеччині?


Sofia_Petrenko

Рекомендовані повідомлення

Знайти лікаря в Німеччині може бути непросто. Особливо це стосується тих, хто рідко звертався за кваліфікованою медичною допомогою в країні.

Треба знати певні нюанси, які допоможуть краще зорієнтуватися в системі і знайти відповідного лікаря, який задовольнить медичні потреби.

Усі актуальні способи знайти лікаря в Німеччині

Як правило, мешканці Німеччини можуть обирати лікарів первинної медико-санітарної допомоги незалежно від місцезнаходження. Проте деякі клініки реєструватимуть пацієнтів лише зі своєї зони обслуговування.

При пошуку лікаря (Hausarzt) або педіатра (Kinderarzt), найкраще порадитися з місцевими жителями. Ці лікарі будуть першою контактною особою з більшості медичних питань, тому важливо почуватися комфортно з ними.

Багато жителів Німеччини також шукають практикуючих лікарів і записуються на прийом в інтернеті, використовуючи сайт рейтингу лікарів Jameda.

Також можна використовувати онлайн-платформи первинної медико-санітарної допомоги, такі як ZAVA і Doctena, які пов'язують пацієнтів з медичними працівниками.

Zava працює в Німеччині, а Doctena – у Європі. Крім того, можна виконати пошук Kassenärztliche Bundesvereinigung (KBV), щоб знайти лікарів у певному регіоні (Bundesland). KBV – це організація для індивідуальних асоціацій обов'язкового медичного страхування в Німеччині.

Швидкий пошук у Google медичних практик у конкретному районі також дасть деякі результати. Тим часом, у каталогах будуть вказані контактні дані місцевих лікарів-практиків.

Ще можна зателефонувати в свою страхову компанію і запросити список лікарів в районі, що цікавить.

Багато лікарів у Німеччині (принаймні у великих містах) розмовляють англійською мовою. Це дозволить подолати мовний бар'єр при поганому знанні німецької мови. Знайти практикуючих лікарів, які ведуть прийом англійською мовою, можна в консульстві США в Німеччині.

Там також надають списки англомовних лікарів у Берліні, Франкфурті та Баварії. Аналогічно посольство Ірландії склало національний список.

Можна скористатися онлайн-інструментом пошуку Die Techniker, щоб знайти поряд із собою англомовного лікаря або зателефонувати безпосередньо в клініку.

Важливо розуміти, що немає жодної гарантії, що в невеликих містах чи сільській місцевості Німеччини можна знайти лікаря, який говорить англійською чи іншою мовою. У таких ситуаціях, за поганого знання німецької мови, можна знайти альтернативний вихід. Наприклад, взяти з собою перекладача або друга з місцевих жителів.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Приєднуйтесь до обговорення

Ви можете опублікувати повідомлення зараз, а зареєструватися пізніше. Якщо у вас є акаунт, увійдіть в нього для написання від свого імені.

Гість
Відповісти в темі...

×   Вставлено в вигляді відформатованого тексту.   Вставити у вигляді звичайного тексту

  Дозволено не більше 75 емодзі.

×   Ваше посилання було автоматично вбудоване.   Відобразити як посилання

×   Ваш попередній контент був відновлений.   Очистити редактор

×   Ви не можете вставити зображення безпосередньо. Завантажте або вставте зображення за посиланням.

×
×
  • Створити...