Перейти до публікації

Стоматологія у Німеччині: що покриває страхова?


Mykola_

Рекомендовані повідомлення

За державною страховкою покривається все стоматологічне лікування, яке прямо чи опосередковано може завдати шкоди здоров'ю.

Що сюди входить:

-карієс,

-лікування каналів,

-рентген, анестезія,

-видалення зуба тощо.

Тобто вся робота лікаря щодо усунення проблем оплачується.

Найдешевші пломби, які є у клініці, також оплачуються державною страховкою.

Але в одних клініках (як правило, в яких не найсучасніше обладнання і не наймолодші лікарі) найдешевші пломби з амальгами, в інших клініках (як правило, сучасніших з молодими лікарями) - композитні світлові пломби.

Тобто Ви можете дізнатися заздалегідь у клініці, які пломби вони використовують для застрахованих у державній касі і тому прийняти рішення про вибір тієї чи іншої стоматології.

Таким чином, Ви можете отримати якісне лікування + хорошу композитну пломбу за державною страховкою абсолютно безкоштовно, якщо правильно поставитися до вибору стоматології.

Таке лікування коштує близько 50-80 євро за зуб, залежно від складності. Власникам держ.страхування нічого платити не потрібно, страховка сама безпосередньо оплатить лікування стоматології.

На прийомі у стоматолога, як правило, Вам поставить запитання: "Чи хочете Ви стандартну пломбу або керамічну пломбу з доплатою?". Зі “стандартною” пломбою ми розібралися вище, тепер поговоримо про пломбу з доплатою. Зазвичай це керамічна пломба "вищої якості", за матеріал якої Ви повинні сплатити самостійно. Коштує така пломба плюс 30-60€ до ціни за зуб, залежно від кількості матеріалу, що використовується для встановлення пломби. Це державна страховка не оплачує, але без проблем оплачує приватне стоматологічне страхування.

Таким чином лікування зуба з керамічною пломбою обійдеться в 80-140€, з цієї суми оплачує свою частину державна страховка (ту частину, яку вона сплатила б зі “стандартною” пломбою, тобто 50-80€), інше (за матеріал ) оплачуєте Ви самостійно (30-60€ за зуб). Вартість доплати Вам озвучать ще до встановлення пломби, щоб Ви могли все зважити та ухвалити рішення.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Приєднуйтесь до обговорення

Ви можете опублікувати повідомлення зараз, а зареєструватися пізніше. Якщо у вас є акаунт, увійдіть в нього для написання від свого імені.

Гість
Відповісти в темі...

×   Вставлено в вигляді відформатованого тексту.   Вставити у вигляді звичайного тексту

  Дозволено не більше 75 емодзі.

×   Ваше посилання було автоматично вбудоване.   Відобразити як посилання

×   Ваш попередній контент був відновлений.   Очистити редактор

×   Ви не можете вставити зображення безпосередньо. Завантажте або вставте зображення за посиланням.

×
×
  • Створити...