Перейти до публікації

За щеплення проти COVID у Німеччині тепер доведеться платити


Sofia_Petrenko

Рекомендовані повідомлення

Останні заходи щодо захисту від пандемії коронавірусу в середині квітня у Німеччині скасували. Тепер, щоб зробити щеплення проти COVID необхідно самостійно оплачувати витрати.

Відповідно до Закону про захист від інфекцій загальнонаціональні правила проти пандемії закінчилися на Великдень. Колишні обмеження на в'їзд у країну, витяги з лікарні застаріли, як і правила щодо вакцинації проти коронавірусу.

Щеплення проти COVID мають оплачуватись за рахунок медичного страхування, але ця опція доступна ще не у всіх землях, пише t-online.

Національна асоціація лікарів обов'язкового медичного страхування (KBV) повідомляє, що необхідні договори вже уклали у Шлезвіг-Гольштейні, Саарі, Баварії, Баден-Вюртемберзі, Гамбурзі, Тюрінгії, Нижній Саксонії та у регіоні Вестфалія-Ліппе.

В решті регіонів правила відшкодування витрат на вакцинацію наразі не врегулювали. Тому пацієнти після щеплення отримають на руки рахунок, який потрібно сплатити. Потім його потрібно відправити до фонду медстрахування, щоб той відшкодував клієнту витрати.

Федеральна постанова свідчить, що щеплення від коронавірусу за рахунок медичного страхування будуть проводити за розпорядженням лікаря, якщо той визнає вакцинацію необхідною.

Більшість щеплень зараз роблять у лікарських кабінетах. Попит на вакцинацію залишається низьким протягом тривалого часу. Постійна комісія з вакцинації (STIKO), однак, рекомендує бустерні щеплення через 6 місяців людям похилого віку через старіючий імунітет.

 

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Приєднуйтесь до обговорення

Ви можете опублікувати повідомлення зараз, а зареєструватися пізніше. Якщо у вас є акаунт, увійдіть в нього для написання від свого імені.

Гість
Відповісти в темі...

×   Вставлено в вигляді відформатованого тексту.   Вставити у вигляді звичайного тексту

  Дозволено не більше 75 емодзі.

×   Ваше посилання було автоматично вбудоване.   Відобразити як посилання

×   Ваш попередній контент був відновлений.   Очистити редактор

×   Ви не можете вставити зображення безпосередньо. Завантажте або вставте зображення за посиланням.

×
×
  • Створити...