Alona Опубліковано: 7 червня 2022 Поділитись Опубліковано: 7 червня 2022 Термін перебування на території Євросоюзу обмежений 3 місяцями (90 днів) протягом півроку. При цьому слід враховувати такі нюанси: - датою в’їзду вважається перший день перебування на території Шенгену - датою виїзду вважається останній день перебування в Шенгенській зоні - 180-денний контрольний період не фіксований і залежить від дати в’їзду і виїзду з ЄС - відсутність в зоні Шенгену протягом безперервного 90-денного періоду дає право на нове безвізове перебування в ЄС на термін до 90 днів Незважаючи на те, що безвізовий режим для українців передбачає дозвіл на в’їзд в 4 країни ЄС, що не входять до Шенгенської зони (Болгарія, Кіпр, Румунія і Хорватія), строк перебування в цих державах не буде врахований при підрахунку періоду в 90 днів. Цитата Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах Більше способів поділитися...
Olha_Snizhko Опубліковано: 7 червня 2022 Поділитись Опубліковано: 7 червня 2022 Чи дає Тимчасовий дозвіл на проживання (Блакитна карта), видана 29.04 виїжджати в інші країни Шенгену, якщо виїзд з України був 06.03, тобто більше 90 днів назад. Дякую за відповідь. Цитата Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах Більше способів поділитися...
Alona Опубліковано: 7 червня 2022 Автор Поділитись Опубліковано: 7 червня 2022 28 минут назад, Olha_Snizhko сказал: Чи дає Тимчасовий дозвіл на проживання (Блакитна карта), видана 29.04 виїжджати в інші країни Шенгену, якщо виїзд з України був 06.03, тобто більше 90 днів назад. Дякую за відповідь. якщо ви знаходитесь в країнах ЄС не як турист, а зареєстровані, в тому числі з блакитною картою, маєте право тимчасово виїзжати в інші країни ЄС Цитата Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах Більше способів поділитися...
Olha_Snizhko Опубліковано: 7 червня 2022 Поділитись Опубліковано: 7 червня 2022 1 час назад, Alona сказал: якщо ви знаходитесь в країнах ЄС не як турист, а зареєстровані, в тому числі з блакитною картою, маєте право тимчасово виїзжати в інші країни ЄС Дякую за відповідь! Цитата Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах Більше способів поділитися...
Алла-1 Опубліковано: 7 червня 2022 Поділитись Опубліковано: 7 червня 2022 підскажіть,якщо мені ще ніякої картки не видали і знахожусь за кордоном з 04.03.2022р чи маю я право поїхати в Нідерланди? Цитата Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах Більше способів поділитися...
Тетяна Лис Опубліковано: 7 червня 2022 Поділитись Опубліковано: 7 червня 2022 Знаходжусь у Польщі з 25 лютого під тимчасовим захистом. Безвіз звісно закінчився. Чи можу я виїхати у Болгарію (не Шенген) на 14 днів? Чи впустять мене назад до Польщі ? Цитата Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах Більше способів поділитися...
Yuriy Опубліковано: 8 червня 2022 Поділитись Опубліковано: 8 червня 2022 11 годин тому, Тетяна Лис сказав: Знаходжусь у Польщі з 25 лютого під тимчасовим захистом. Безвіз звісно закінчився. Чи можу я виїхати у Болгарію (не Шенген) на 14 днів? Чи впустять мене назад до Польщі ? Добрый день. Если вам выдали статус на 18 месяцев, то без проблем. Цитата Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах Більше способів поділитися...
Тетяна Лис Опубліковано: 8 червня 2022 Поділитись Опубліковано: 8 червня 2022 Статус на 18 м., це песель УКР? Цитата Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах Більше способів поділитися...
Тетяна Лис Опубліковано: 8 червня 2022 Поділитись Опубліковано: 8 червня 2022 9 минут назад, Yuriy сказал: Добрый день. Если вам выдали статус на 18 месяцев, то без проблем. Статус на 18 м., це песель УКР? Цитата Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах Більше способів поділитися...
Yuriy Опубліковано: 8 червня 2022 Поділитись Опубліковано: 8 червня 2022 3 години тому, Тетяна Лис сказав: Статус на 18 м., це песель УКР? Верно. Цитата Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах Більше способів поділитися...
Тетяна Лис Опубліковано: 8 червня 2022 Поділитись Опубліковано: 8 червня 2022 1 час назад, Yuriy сказал: Верно. Дякую за відповідь. Переживаю, так як дуже багато інформації про те,що страж граничний прийматиме рішення. Цитата Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах Більше способів поділитися...
Bohdan Опубліковано: 8 червня 2022 Поділитись Опубліковано: 8 червня 2022 Подскажите, дает ли виза временной защиты возможность перемещения по странам ЕС более 90 дней? 1 Цитата Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах Більше способів поділитися...
YANA GOSTEVA Опубліковано: 8 червня 2022 Поділитись Опубліковано: 8 червня 2022 Добрый вечер!разъясните пожалуйста, могу ли я выезжать в Украину с Венгрии, если 7.03 въехала в Венгрию, получила статус временной защиты,много раз выезжала в Украину и обратно.сейчас 8.06(90 дней прошло) можно ли мне и дальше бывать в Украине без потери статуса временной защиты? Цитата Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах Більше способів поділитися...
Alona Опубліковано: 9 червня 2022 Автор Поділитись Опубліковано: 9 червня 2022 13 часов назад, Bohdan сказал: Подскажите, дает ли виза временной защиты возможность перемещения по странам ЕС более 90 дней? Добрый день, с визой временной защиты вы можете находиться на территории ЕС до окончания действия визы, условие - отсутствовать на месте прописки не более 180 дней в году в целом Цитата Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах Більше способів поділитися...
Alona Опубліковано: 9 червня 2022 Автор Поділитись Опубліковано: 9 червня 2022 12 часов назад, YANA GOSTEVA сказал: Добрый вечер!разъясните пожалуйста, могу ли я выезжать в Украину с Венгрии, если 7.03 въехала в Венгрию, получила статус временной защиты,много раз выезжала в Украину и обратно.сейчас 8.06(90 дней прошло) можно ли мне и дальше бывать в Украине без потери статуса временной защиты? Здравствуйте, если Вы получили статус временной защиты, то можете пребывать в Украине, главное - не отсутствовать в Венгрии более 180 дней в году, чтобы вам не аннулировали статус Цитата Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах Більше способів поділитися...
oksana.de Опубліковано: 10 червня 2022 Поділитись Опубліковано: 10 червня 2022 Добрый день. У меня временная защита в Польше (Pesel). 90 дней безвиза исчерпаны. Могу ли я выехать в другую страну ЕС на несколько дней? Правильно ли я поняла: что дни пребывания в стране временной защиты не считаются в эти 90 дней? Спасибо! Цитата Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах Більше способів поділитися...
Alona Опубліковано: 10 червня 2022 Автор Поділитись Опубліковано: 10 червня 2022 1 час назад, oksana.de сказал: Добрый день. У меня временная защита в Польше (Pesel). 90 дней безвиза исчерпаны. Могу ли я выехать в другую страну ЕС на несколько дней? Правильно ли я поняла: что дни пребывания в стране временной защиты не считаются в эти 90 дней? Спасибо! Правило безвиза на 90 дней распространяется только если у вас нет других документов, разрешающих проживать на территории ЕС, если есть Песель с разрешением пребывать в Европе - вы можете выезжать в другую страну и заезжать назад Цитата Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах Більше способів поділитися...
Karina_Karina Опубліковано: 10 червня 2022 Поділитись Опубліковано: 10 червня 2022 Добрый вечер! Нужен совет Я в Польше с 09.03,оформлен песель буду в Украине 28.06 (т е 90 дней безвиза исчерпаны). Хочу 15.07 с Украины выехать в Болгарию через Румынию от туроператора на отдых Впустят ли меня в Болгарию? Цитата Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах Більше способів поділитися...
Ernia Опубліковано: 11 червня 2022 Поділитись Опубліковано: 11 червня 2022 Добрый день.Помогите разобраться ,пожалуйста. Въехала с Украины в Венгрию 17.03.2022.по биометрическому загранПаспорту.Со мной ребенок 5лет, ей биометрический паспорт продлили (+вклеили новое фото в ее паспорт)в Будапеште. +мы подали на временное убежище (31.05.2022) но пока получили НЕ пластик ,а ламинированное удостоверение. *Хотим выехать в Хорватию на 14 дней с 13.06.2022 по 27.06.2022. Пустят ли нас назад в Венгрию? Цитата Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах Більше способів поділитися...
galinka Опубліковано: 12 червня 2022 Поділитись Опубліковано: 12 червня 2022 Скажите пожалуйста у меня есть защита Испании, 90 дней уже прошло , но мы хотим сменить страну на Германию! Как правильно это сделать чтоб взять защиту Германии? Благодарю! Цитата Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах Більше способів поділитися...
kjokka Опубліковано: 12 червня 2022 Поділитись Опубліковано: 12 червня 2022 В 08.06.2022 в 14:17, Тетяна Лис сказал: Дякую за відповідь. Переживаю, так як дуже багато інформації про те,що страж граничний прийматиме рішення. Такесть, страж гранічний! А той хто вам тут відповідае, ні за що не відповідає!!! Ось у чому справа. Цитата Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах Більше способів поділитися...
Тетяна Лис Опубліковано: 12 червня 2022 Поділитись Опубліковано: 12 червня 2022 3 минуты назад, kjokka сказал: Такесть, страж гранічний! А той хто вам тут відповідае, ні за що не відповідає!!! Ось у чому справа. Дякую, так і зрозуміла) Цитата Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах Більше способів поділитися...
Alona Опубліковано: 12 червня 2022 Автор Поділитись Опубліковано: 12 червня 2022 В 11.06.2022 в 00:43, Karina_Karina сказал: Добрый вечер! Нужен совет Я в Польше с 09.03,оформлен песель буду в Украине 28.06 (т е 90 дней безвиза исчерпаны). Хочу 15.07 с Украины выехать в Болгарию через Румынию от туроператора на отдых Впустят ли меня в Болгарию? Если у вас есть документы, разрешающиеся находиться на территории ЕС (временное убежище, внж) - впустят Цитата Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах Більше способів поділитися...
Alona Опубліковано: 12 червня 2022 Автор Поділитись Опубліковано: 12 червня 2022 В 11.06.2022 в 13:34, Ernia сказал: Добрый день.Помогите разобраться ,пожалуйста. Въехала с Украины в Венгрию 17.03.2022.по биометрическому загранПаспорту.Со мной ребенок 5лет, ей биометрический паспорт продлили (+вклеили новое фото в ее паспорт)в Будапеште. +мы подали на временное убежище (31.05.2022) но пока получили НЕ пластик ,а ламинированное удостоверение. *Хотим выехать в Хорватию на 14 дней с 13.06.2022 по 27.06.2022. Пустят ли нас назад в Венгрию? Впустят, только возьмите с собой все документы, в том числе ламинирование удостоверение Цитата Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах Більше способів поділитися...
Alona Опубліковано: 12 червня 2022 Автор Поділитись Опубліковано: 12 червня 2022 40 минут назад, galinka сказал: Скажите пожалуйста у меня есть защита Испании, 90 дней уже прошло , но мы хотим сменить страну на Германию! Как правильно это сделать чтоб взять защиту Германии? Благодарю! Добрый день, для начала вам необходимо обратиться в центр, где вы регистрировались в Испании, чтобы закрыть регистрацию Цитата Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах Більше способів поділитися...
Рекомендовані повідомлення
Приєднуйтесь до обговорення
Ви можете опублікувати повідомлення зараз, а зареєструватися пізніше. Якщо у вас є акаунт, увійдіть в нього для написання від свого імені.