Перейти до публікації

Як переїхати з іншої країни ЄС до Польщі


Mykola_

Рекомендовані повідомлення

Українські біженці отримали можливість змінити країну тимчасового захисту в ЄС на Польщу. Ця можливість з'явилася завдяки спеціальному рішенню Ради ЄС про тимчасовий захист, запровадженому в березні 2022 року для українців, які виїхали за кордон після 24 лютого 2022 року.

Процедура зміни країни захисту передбачає скасування тимчасового захисту в поточній країні перебування та отримання відповідного підтверджуючого документа.

Після цього необхідно приїхати до Польщі та негайно звернутися до Воєводського управління за місцем перебування з необхідними документами.

Важливо зазначити, що українці не можуть мати тимчасовий захист одночасно в кількох країнах ЄС.

Скасування захисту призводить до втрати всіх видів допомоги в попередній країні, а потім дозволене перебування в ЄС за біометричним паспортом не більше 90 днів.

На прикладі Німеччини процедура скасування тимчасового захисту включає ряд кроків. Слід повідомити Jobcenter про намір припинити захист, розрахуватися з ним, включаючи повернення частини соціальних виплат за невикористаний період.

Далі слід закрити банківський рахунок, виписатися з місця реєстрації через Kreisverwaltungsreferat та інформувати міграційну службу адміністрації округу про зміну планів.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Приєднуйтесь до обговорення

Ви можете опублікувати повідомлення зараз, а зареєструватися пізніше. Якщо у вас є акаунт, увійдіть в нього для написання від свого імені.

Гість
Відповісти в темі...

×   Вставлено в вигляді відформатованого тексту.   Вставити у вигляді звичайного тексту

  Дозволено не більше 75 емодзі.

×   Ваше посилання було автоматично вбудоване.   Відобразити як посилання

×   Ваш попередній контент був відновлений.   Очистити редактор

×   Ви не можете вставити зображення безпосередньо. Завантажте або вставте зображення за посиланням.

×
×
  • Створити...