Перейти до публікації

Новий вид палива на польских АЗС


Рекомендовані повідомлення

На польських АЗС з'явився новий вид палива - HVO100. У чому плюси і хто може використовувати. Зазначається, що це інноваційне біопаливо швидко завойовує популярність завдяки своїм екологічним характеристикам та здатності працювати з сучасними дизельними двигунами.

 

Що таке HVO100?

HVO100, або гідрогенізована рослинна олія, є біопаливом, виготовленим з рослинних олій і тваринних жирів. Його виробництво включає процес гідроочищення, який перетворює органічну сировину на високоякісне пальне.

 

Головною перевагою HVO100 є низький рівень викидів вуглекислого газу. Це пальне може зменшити викиди CO2 до 90% порівняно зі звичайним дизелем. Крім того, HVO100 майже не містить сірки, що знижує викиди шкідливих оксидів сірки та твердих частинок.

 

Нове пальне HVO100 дорожче за звичайний дизель. На станціях Avia літр HVO100 коштує 8,99 злотих, тоді як літр стандартного дизеля коштує 6,14 злотих, а преміум-дизеля – 6,34 злотих.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Приєднуйтесь до обговорення

Ви можете опублікувати повідомлення зараз, а зареєструватися пізніше. Якщо у вас є акаунт, увійдіть в нього для написання від свого імені.

Гість
Відповісти в темі...

×   Вставлено в вигляді відформатованого тексту.   Вставити у вигляді звичайного тексту

  Дозволено не більше 75 емодзі.

×   Ваше посилання було автоматично вбудоване.   Відобразити як посилання

×   Ваш попередній контент був відновлений.   Очистити редактор

×   Ви не можете вставити зображення безпосередньо. Завантажте або вставте зображення за посиланням.

×
×
  • Створити...