Перейти до публікації

Спрощено постановку на військовий облік для чоловіків за кордоном


Sofia_Petrenko

Рекомендовані повідомлення

07 червня 2024 року Кабінет Міністрів України ухвалив зміни до постанов, що регулюють військовий облік та мобілізацію.

На сайті Міноборони також зазначають, що дані зміни забезпечать більш гнучке та сучасне управління військовим обліком, що відповідає вимогам сьогодення. Нові правила набули чинності з дня опублікування.

Як зміни правила перетину державного кордону для українських чоловіків,  що мають спеціальну відмітку у паспорті та ПМП за межами України, читайте тут.

 

Новий порядок постановки на військовий облік за кордоном

Тепер призовники, військовозобов’язані та резервісти, які перебувають за межами України більше ніж три місяці, зможуть стати на облік через закордонні дипломатичні установи. Це означає, що відтепер таким особам не потрібно особисто відвідувати районний територіальний центр комплектування та соціальної підтримки на території України.

При цьому, із переліку документів, які підтверджують право на відстрочку від призову для українців за кордоном, виключено вимогу подання висновку лікарсько-консультативної комісії про потребу в постійному догляді для осіб з інвалідністю II групи.

 

Зміни в порядку надання інформації про адміністративні правопорушення

Нові правила також передбачають зміну порядку надання інформації про адміністративні правопорушення призовників, військовозобов’язаних та резервістів. Відтепер ці дані будуть надсилатися районними (міськими) територіальними центрами комплектування та соціальної підтримки до поліції в електронному вигляді, що прискорить та полегшить обробку інформації.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Приєднуйтесь до обговорення

Ви можете опублікувати повідомлення зараз, а зареєструватися пізніше. Якщо у вас є акаунт, увійдіть в нього для написання від свого імені.

Гість
Відповісти в темі...

×   Вставлено в вигляді відформатованого тексту.   Вставити у вигляді звичайного тексту

  Дозволено не більше 75 емодзі.

×   Ваше посилання було автоматично вбудоване.   Відобразити як посилання

×   Ваш попередній контент був відновлений.   Очистити редактор

×   Ви не можете вставити зображення безпосередньо. Завантажте або вставте зображення за посиланням.

×
×
  • Створити...