Перейти до публікації

В Німеччині для українських біженців змінили правила отримання направлені на мовні курси


Sofia_Petrenko

Рекомендовані повідомлення

Зі старих правил залишається лише те, що кожен новоприбулий має право пройти інтеграційний курс відповідного рівня. Після завершення курсу не буде автоматичного направлення на наступний. Відтепер рішення про подальші кроки прийматиме інтеграційний фахівець, такий як бератор, куратор або працівник джоб-центру.

Направлення на додаткові 300 годин мовних курсів тепер будуть видаватися лише на розсуд інтеграційного фахівця. Якщо результати сертифікату свідчать про недостатній прогрес у вивченні мови, фахівець може вирішити, що додаткові заняття не є необхідними, і не видасть направлення, вимагаючи працевлаштування з уже здобутими знаннями.

Після успішної здачі DTZ направлення на курси B2 на 400 або 500 годин більше не будуть видаватися автоматично. Вони надаватимуться тільки в разі, якщо інтеграційний фахівець вважатиме це доцільним, наприклад, для лікарів та вчителів, яким потрібен сертифікат, а також для працюючих людей.

Професійні мовні курси, відомі як Beruf, скорочуються для широких мас, триватимуть 150 годин і не завершуватимуться іспитом.

Для тих, хто планує подавати на громадянство або на ПМП, не варто забувати, що однією з вимог є наявність двох сертифікатів: DTZ та LiD.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Приєднуйтесь до обговорення

Ви можете опублікувати повідомлення зараз, а зареєструватися пізніше. Якщо у вас є акаунт, увійдіть в нього для написання від свого імені.

Гість
Відповісти в темі...

×   Вставлено в вигляді відформатованого тексту.   Вставити у вигляді звичайного тексту

  Дозволено не більше 75 емодзі.

×   Ваше посилання було автоматично вбудоване.   Відобразити як посилання

×   Ваш попередній контент був відновлений.   Очистити редактор

×   Ви не можете вставити зображення безпосередньо. Завантажте або вставте зображення за посиланням.

×
×
  • Створити...