Перейти до публікації

Чи можна викидати сигаретні недопалки з вікна автомобіля в Німеччині?


Mykola_

Рекомендовані повідомлення

Те, що для деяких є недопустимим, для інших неприпустиме: куріння у машині. Проте, що робити з недопалком? 

Якщо в машині немає попільнички, залишки іноді викидають через вікно – чому це небезпечно і коли вас може чекати штраф або навіть ув'язнення.

За викид недопалків загрожує штраф у розмірі від 20 до 50 €.

Проте той, хто викидає сигарети з машини на дорогу, ризикує поставити під загрозу учасників дорожнього руху, а в крайніх випадках може навіть бути засуджений до тюремного ув'язнення. Викинутий недопалок з вікна автомобіля в Німеччині може призвести до в'язниці.

Як повідомляє Fahrerseite, той, хто викине їх з вікна рухаючогося автомобіля, може бути покараний тюремним ув'язненням за підпал з необережності.

Той, хто думає, що викидання недопалків із вікна невідчутне, помиляється.

Для мотоциклістів, наприклад, недопалки, що світяться, можуть бути смертельно небезпечні: якщо сигарета потрапить під козирок або одяг, мотоцикліст може втратити контроль над мотоциклом.

У цьому випадку курця можуть відправити у в'язницю за ненавмисне вбивство. Тюремний висновок можливий, якщо викинута сигарета потрапить через решітку радіатора автомобіля, що їде ззаду, і викличе пожежу всередині.

У разі аварії, спричиненої курінням за кермом: страхова компанія може відмовити у виплаті.

Навіть якщо сигарета не викинута з вікна, вона все ще тає в собі небезпеки всередині автомобіля. Наприклад, якщо вона випаде з руки, вона може викликати коротке замикання, що, у свою чергу, може призвести до аварії. У цьому випадку водій ризикує не лише своїм здоров'ям або, у разі сумнівів, життям, а й втратою страхового покриття, і страхова компанія може стягнути гроші з винуватця за вже відшкодовані збитки.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Приєднуйтесь до обговорення

Ви можете опублікувати повідомлення зараз, а зареєструватися пізніше. Якщо у вас є акаунт, увійдіть в нього для написання від свого імені.

Гість
Відповісти в темі...

×   Вставлено в вигляді відформатованого тексту.   Вставити у вигляді звичайного тексту

  Дозволено не більше 75 емодзі.

×   Ваше посилання було автоматично вбудоване.   Відобразити як посилання

×   Ваш попередній контент був відновлений.   Очистити редактор

×   Ви не можете вставити зображення безпосередньо. Завантажте або вставте зображення за посиланням.

×
×
  • Створити...