Перейти до публікації

Де студенти можуть купити квиток за 29€ у Німеччині?


Sofia_Petrenko

Рекомендовані повідомлення

Літній семестр у Німеччині розпочався у квітні, а це означає, що багато з приблизно трьох мільйонів студентів можуть скористатися пільговим квитком Deutschlandticket за 29,40 €.

Популярний проїзний квиток, запущений 1 травня минулого року, дозволяє без обмежень їздити по всій країні місцевими та регіональними автобусами та поїздами.

Проте не всі університети беруть у ньому участь, особливо в тих випадках, коли їхній попередній «семестровий квиток» коштує дешевше. Ось огляд місць, де студенти можуть придбати квитки по всій країні.

 

Де студенти можуть купити квиток за 29 € у Німеччині

Баден-Вюртемберг

Там з грудня можна придбати D-Ticket JugendBW за 365 € на рік. Як і Deutschlandticket, обидва квитки дають право користуватися автобусами та поїздами на місцевому транспорті по всій території Бундесреспубліки.

 

Баварія

Баварія продовжує йти своїм шляхом, пропонуючи «Баварський пільговий квиток» (Bayerische Ermäßigungsticket) вартістю 29€, який з вересня доступний для студентів, стажистів та волонтерів. Він також дозволяє необмежено користуватися місцевим та регіональним транспортом по всій країні, причому на 40 центів на місяць дешевше, ніж його загальнонаціональний конкурент.

 

Берлін та Бранденбург

За даними транспортного управління берлінського сенату, із 36 університетів, які уклали договори про семестрові квитки з транспортним об'єднанням Берліна та Бранденбурга (VBB), близько 80 % обрали Deutschlandticket за ціною 29,40€ на місяць. Студенти, які вибрали семестровий квиток, який також дозволяє користуватися регіональними та місцевими поїздами по всій країні, можуть розраховувати на 32€ у Берліні та 34–36€ у Бранденбурзі.

 

Гамбург та Гессен

120 000 студентів 17 університетів Гессена та близько 85 000 студентів 25 університетів Гамбурга можуть користуватися громадським транспортом по всій Німеччині з новим Deutschlandticket з початку березня або початку квітня, залежно від того, коли починається їхній семестр.

 

Рейнланд-Пфальц

У сусідній землі Рейнланд-Пфальц Deutschlandticket для студентів буде запущений у Майнці та Трірі в літньому семестрі, а Кобленц наслідуватиме його приклад у зимовому семестрі.

 

Північний Рейн-Вестфалія

Більшість університетів найгустонаселенішої землі Німеччини на початку нового семестру також перейшли з колишнього семестрового квитка на пільговий Deutschlandticket. До них входять університети Кельна, Дюссельдорфа, Мюнстера, Бохума, Дуйсбург-Ессена та Бонна, Дортмундський університет ТУ, а також університети Ахена та Білефельда. У зимовому семестрі до них приєднаються й інші.

На відміну від Deutschlandticket, попередній семестровий квиток діяв лише на регіональному рівні.

 

Саксонія

Більшість студентів університетів Саксонії зможуть користуватися пільговим Deutschlandticket з літнього семестру – наприклад, у Дрездені, Лейпцигу та Цвіккау. Угода з Хемницьким технологічним університетом знаходиться на стадії завершення, повідомляє Транспортна асоціація Центральної Саксонії. .

 

Саксонія-Анхальт

У багатьох місцях регіональний семестровий квиток значно дешевший від загальнонаціонального Deutschlandticket – наприклад, в університетах Магдебурга, Вернігероде та Стендаля. Оскільки опитування серед студентів все ще продовжуються, перехід на новий квиток може відбутися не раніше зимового семестру, повідомила представниця Магдебурзького студентського союзу.

У Галлі та Мерзебурзі, навпаки, студенти можуть користуватися пільговими Deutschlandticket по всій країні з 1 квітня.

 

Мекленбург-Передня Померанія

У північно-західній землі в акції бере участь лише Університет Ростоку. Університет Грайфсвальда та університети Штральзунда та Нойбранденбурга вирішили відмовитися від квитка.

 

Нижня Саксонія, Саар, Шлезвіг-Гольштейн, Бремен

У Нижній Саксонії та Саарі Deutschlandticket для студентів буде запроваджено лише у зимовому семестрі. Те саме стосується і північного міста-держави Бремен.

Найпівнічніша земля Німеччини Шлезвіг-Гольштейн також планує ввести квиток у зимовому семестрі 2024-25 року.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Приєднуйтесь до обговорення

Ви можете опублікувати повідомлення зараз, а зареєструватися пізніше. Якщо у вас є акаунт, увійдіть в нього для написання від свого імені.

Гість
Відповісти в темі...

×   Вставлено в вигляді відформатованого тексту.   Вставити у вигляді звичайного тексту

  Дозволено не більше 75 емодзі.

×   Ваше посилання було автоматично вбудоване.   Відобразити як посилання

×   Ваш попередній контент був відновлений.   Очистити редактор

×   Ви не можете вставити зображення безпосередньо. Завантажте або вставте зображення за посиланням.

×
×
  • Створити...