Перейти до публікації

Де і як в Німеччині можна користуватися мангалом?


Mykola_

Рекомендовані повідомлення

Як посмажити м'ясо на вогні в Німеччині нічого не порушуючи?

Наближається сезон барбекю. Напевно, багато хто захоче посмажити м'ясо на природі.

🏻Але слід дотримуватись певних правил.

 

Де можна користуватись мангалом?

Спеціально відведені місця для розведення відкритого вогню у парках та лісах позначені знаками або написами Grillplatz. Як правило, це рівний майданчик, викладений тротуарною плиткою, щоб попіл і вугілля з мангалу не сипалися в траву. Так, розводити вогонь можна лише у мангалі.

Місця можуть бути платними або безкоштовними, резервуватися через сервіс власника або ж займатися самостійно .

У кожному даному випадку треба розбиратися.

 

Є й більш наворочені місця для проведення розважальних заходів під акомпанемент м'ясних ароматів: території з альтанками та мангалом, які можна орендувати на погодинній чи денній основі – Grillhüte. Належать "хатинки" приватникам або муніципалітетам. Зазвичай десь поруч стоїть щит із контактами та правилами використання.

 

Знайти такі місця не проблема за відповідним запитом до Google з додаванням назви міста чи регіону. Наприклад, Grillplatz München.

Як сировину для вогню необхідно використовувати лише особисто привезені матеріали: вугілля чи дрова. Не можна ходити околицями і ламати сушняк. Це буде розцінюватися, як крадіжка та псування приватної території.

 

Де не можна розводити вогонь?

Просто приїхати на берег водойми на пікнік, розкласти пледи та веселитися, як правило, не забороняється. А от якщо розвести багаття і, не дай боже, закинути вудку, то на учасників дійства чекають великі проблеми. Це заборонено та суворо контролюється працівниками служби охорони навколишнього середовища. Штрафи вимірюються тисячами євро.

На чужій приватній території, наприклад, у чиємусь саду чи полі, розводити вогонь без згоди власника заборонено у будь-якій формі: хоч у мангалі, хоч без.

Заборонено відкритий вогонь на балконах багатоквартирних будинків, навіть якщо це верхній поверх або пентхауз. Виклик пожежників, на додаток до штрафу, також оплачуватиметься порушником.

 

Відпочинок у себе на ділянці

Дозволяється розводити мангал на терасах, у садах та на прибудинкових територіях, якщо це не заважає сусідам і в явному вигляді не заборонено у правилах проживання (Hausordnung) або у договорі оренди.

Слід дотримуватися техніки безпеки та розводити мангал на безпечній відстані від будівлі та іншого майна. Також переконайтеся, що застраховані від ненавмисних збитків, якщо щось піде не так.

Якщо надходять скарги від сусідів на дим, а вони, як правило, надходять, на жаль, доведеться переходити на газовий чи електричний мангал. За бажання і часу, сусіди можуть домогтися введення графіка барбекю. Наприклад, дозволяється, але не частіше 1 разу на місяць, у вихідні, у світлий час доби.

На балконах дозволяється використовувати тільки електрогриль, але знову ж таки, якщо це не заборонено Hausordnung.

 

 

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Приєднуйтесь до обговорення

Ви можете опублікувати повідомлення зараз, а зареєструватися пізніше. Якщо у вас є акаунт, увійдіть в нього для написання від свого імені.

Гість
Відповісти в темі...

×   Вставлено в вигляді відформатованого тексту.   Вставити у вигляді звичайного тексту

  Дозволено не більше 75 емодзі.

×   Ваше посилання було автоматично вбудоване.   Відобразити як посилання

×   Ваш попередній контент був відновлений.   Очистити редактор

×   Ви не можете вставити зображення безпосередньо. Завантажте або вставте зображення за посиланням.

×
×
  • Створити...