Перейти до публікації

Реєстрація шлюбу в Іспанії


Sofia_Petrenko

Рекомендовані повідомлення

Багато пар в Каталонії, які проживають разом протягом двох років або мають спільних дітей, але не оформили свої стосунки офіційно, можуть втратити свої права, якщо Конституційний суд скасує частину законодавства Каталонії, яке стосується співжиття.

Судовий процес, що зараз розглядається, стосується пари, яка протягом п'яти років не зареєструвала свої стосунки, але під час розлучення хоче поділити майно.

Щоб уникнути подібних ситуацій у майбутньому, суд має намір затвердити закон, який надасть права на спадщину, компенсацію та інші пільги лише після офіційної реєстрації співжиття або шлюбу.

Віце-президент Каталонської асоціації сімейних адвокатів пояснює, що просте спільне проживання та наявність дітей не свідчать про офіційний статус пари. Тому, якщо Конституційний суд змінить законодавство, більшість цивільних пар можуть опинитися у вразливому положенні. Адвокати рекомендують реєструвати шлюб або співжиття офіційно.

За даними Каталонської асоціації сімейних адвокатів, приблизно 90% цивільних пар в регіоні не оформили офіційне співжиття або шлюб, що може призвести до втрати пільг у разі смерті одного з партнерів.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Приєднуйтесь до обговорення

Ви можете опублікувати повідомлення зараз, а зареєструватися пізніше. Якщо у вас є акаунт, увійдіть в нього для написання від свого імені.

Гість
Відповісти в темі...

×   Вставлено в вигляді відформатованого тексту.   Вставити у вигляді звичайного тексту

  Дозволено не більше 75 емодзі.

×   Ваше посилання було автоматично вбудоване.   Відобразити як посилання

×   Ваш попередній контент був відновлений.   Очистити редактор

×   Ви не можете вставити зображення безпосередньо. Завантажте або вставте зображення за посиланням.

×
×
  • Створити...