Перейти до публікації

Проживання в приймаючих сім'ях для українських біженців у Швейцарії


Mykola_

Рекомендовані повідомлення

Люди в Швейцарії щедро запропонували приватне житло для біженців з України в результаті російської агресивної війни. Приймаючі сім'ї надають важливу підтримку прибуттю біженців та сприяють інтеграції за умови виконання умов для хорошого успіху. Про це свідчить нове дослідження Бернського університету прикладних наук (BFH), Люцернського університету прикладних наук і мистецтв (HSLU) та Швейцарської допомоги біженцям (SFH). Для того, щоб приватне житло було стійким, воно вимагає, серед іншого, певної формалізації та супроводу

У багатьох випадках приймаючі сім'ї надавали цінну підтримку в повсякденному житті, сприяли ововолодінню мовою та сприяли акліматизації в Швейцарії за допомогою емоційної та організаційної роботи.

У дослідженні зазначається, що професійна підготовка з всебічним роз'ясненням житлової ситуації та потреб є центральною для обох сторін. Для того, щоб забезпечити стабільну ситуацію з проживанням, вирішальне значення має постійний, професійний супровід відносин приймаючої сім'ї. Можливості подальшого навчання та обмін приймаючими сім'ями один з одним підтримують безперервність розміщення приймаючої сім'ї.

Витрати на проживання несуть компетентні органи. Крім того, це вимагає відповідної форми визнання роботи з емоційного та організаційного догляду, яку виконують приймаючі сім'ї. І останнє, але не менш важливе, важливо мати зрозуміле та надійне спілкування влади та центральну точку контакту для приймаючих сімей.

Дослідження підкреслює можливість створити приватне житло як невід'ємну частину державних приймальних структур по всій Швейцарії. Результати досліджень служать основою для діалогу між державними установами, громадянським суспільством та біженцями з метою забезпечення інтеграції та підтримки.

 

сайт

https://www.wbg-schweiz.ch/ukraine/#a1167

 

Контакти

https://www.profamilia.ch/images/Downloads/Factsheets/2023_DE_Ukraine_Hilfsangebote und Kontaktstellen.pdf

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Приєднуйтесь до обговорення

Ви можете опублікувати повідомлення зараз, а зареєструватися пізніше. Якщо у вас є акаунт, увійдіть в нього для написання від свого імені.

Гість
Відповісти в темі...

×   Вставлено в вигляді відформатованого тексту.   Вставити у вигляді звичайного тексту

  Дозволено не більше 75 емодзі.

×   Ваше посилання було автоматично вбудоване.   Відобразити як посилання

×   Ваш попередній контент був відновлений.   Очистити редактор

×   Ви не можете вставити зображення безпосередньо. Завантажте або вставте зображення за посиланням.

×
×
  • Створити...