Перейти до публікації

Як стати волонтером у Німеччині без німецької мови?


Sofia_Petrenko

Рекомендовані повідомлення

Ратуша – чудове місце для пошуку волонтерських можливостей у вашому місті. Ви також можете пошукати «Freiwilligenmesse», або виставки-ярмарки волонтерів, де вам розкажуть одразу про кілька волонтерських організацій. Такі заходи проводяться щорічно по всій країні у таких містах, як Берлін, Мюнхен та Штутгарт. Деякі волонтерські організації також виступають на торгових заходах.

Церкви та інші релігійні організації також можуть вказати правильний напрямок для пошуку потенційних можливостей для волонтерства.

Ви можете безпосередньо звернутися до місцевої церкви або пошукати благодійні організації, що стосуються різних релігійних конфесій.

 

Де шукати?

Для тих, хто зацікавлений у пошуку можливостей в Інтернеті, Vostel, веб-платформа, що об'єднує волонтерські можливості по всій Німеччині, та German Volunteers пропонують користувачам способи задоволення потреб громадських організацій у короткостроковій та довгостроковій перспективі.

Ви також можете пошукати «Vereine», або зареєстровані волонтерські об'єднання або клуби, щоб дізнатися, які організації потребують додаткової допомоги. Вступ до місцевої волонтерської організації Verein може стати ще одним способом спілкування з однодумцями у вашому місті.

Волонтерство не обмежується лише очними заходами. Онлайн-можливості можуть включати репетиторство і розшифровку документів, щоб їх можна було додати до цифрових архівів.

 

Вимоги до мови

Знання німецької мови може стати великим плюсом для волонтера, але не обов'язковою умовою. З більш ніж 2 100 відкритих можливостей для волонтерів на Vostel 93 відсотки, або трохи менше 2 000 проектів, не вимагають ані базових, ані середніх, ані сучасних знань німецької мови.

 

Тимчасові зобов'язання

Можливості для волонтерів у Німеччині варіюються від разових змін до річних зобов'язань. За даними німецького дослідження волонтерства, опублікованого у 2021 році, з 1999 року в Німеччині зросла кількість волонтерів у всіх вікових групах.

 

Довгострокові можливості

Для тих, хто зацікавлений у волонтерстві на повний робочий день, Німеччина пропонує кілька можливостей. Ці можливості доступні як громадянам Німеччини, так і іноземцям із країн ЄС та країн, що не входять до ЄС.

Добровільний соціальний рік (FSJ) триває від 6 до 18 місяців. Цей досвід дозволяє будь-якій людині віком від 16 до 27 років стати волонтером у різних куточках країни та світу. Робота може бути пов'язана зі спортом, культурою, соціальними питаннями та багатьом іншим. Для участі у програмі волонтери повинні володіти німецькою мовою на рівні не нижче за A1 або A2. ‼️ Протягом усього періоду роботи волонтером ви отримуватимете щомісячну стипендію, відпустку та оплачуване соціальне страхування.

 

Добровольці віком від 15 до 27 років, які цікавляться питаннями зміни клімату та навколишнього середовища, можуть взяти участь у добровільному екологічному році (FÖJ). Волонтери можуть вибрати місце свого стажування та попрацювати в малих та середніх компаніях, щоб дізнатися більше про важливість сталого розвитку бізнесу. Рік поєднує у собі навчання на місцях із семінарами, присвяченими захисту навколишнього середовища та міжкультурним темам.

Тим, хто старше 27 років, які бажають провести рік як волонтер, може більше підійти Федеральна служба добровольців (BFD). Волонтери можуть працювати до 18 місяців або до 24 місяців, якщо їм потрібен додатковий час, щоб упоратися із соціальними та кар'єрними наслідками пандемії. Місцем роботи може бути гімнастика для людей похилого віку, спорт в інвалідних візках та дитяче малювання.

Важливо, що незалежно від того, чи оплачується робота чи вона повністю добровільна, вам знадобляться юридичні документи, такі як дозвіл на проживання або віза.

Віза має бути видана для добровільної роботи, тобто візи, видані раніше для навчання чи роботи з господарства, не підійдуть.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Приєднуйтесь до обговорення

Ви можете опублікувати повідомлення зараз, а зареєструватися пізніше. Якщо у вас є акаунт, увійдіть в нього для написання від свого імені.

Гість
Відповісти в темі...

×   Вставлено в вигляді відформатованого тексту.   Вставити у вигляді звичайного тексту

  Дозволено не більше 75 емодзі.

×   Ваше посилання було автоматично вбудоване.   Відобразити як посилання

×   Ваш попередній контент був відновлений.   Очистити редактор

×   Ви не можете вставити зображення безпосередньо. Завантажте або вставте зображення за посиланням.

×
×
  • Створити...