Перейти до публікації

Що зміниться у Німеччині у квітні 2024 року?


Sofia_Petrenko

Рекомендовані повідомлення

Часткова легалізація канабісу

Після довгих дебатів у п'ятницю, 22 березня, у Німеччині було офіційно підписано закон про канабіс. З 1 квітня новий закон дозволяє зберігання до 25 грамів каннабісу для особистого споживання з 18 років, а також вирощування до трьох рослин каннабісу у власному будинку з отриманням до 50 грамів каннабісу для особистого використання.

Також будуть дозволені так звані «соціальні клуби канабісу»

 

Зниження порогу доходу для отримання Elterngeld

Новоспечені батьки, які йдуть у відпустку з догляду за дитиною (Elternzeit), з 1 квітня зможуть отримувати Elterngeld (допомога з догляду за дитиною) тільки в тому випадку, якщо їх спільний дохід на сім'ю становить менше 200 000 €. Поріг, знижений з колишніх 300 000 € з метою скорочення бюджету Німеччини на 2024 рік, поширюється на сімейні пари, тоді як для одиноких батьків ця сума буде обмежена 175 000 €. У наступному році поріг знизиться ще більше.

 

Багато нових питань на іспиті з водіння

Всім, хто складає теоретичний іспит на отримання німецьких прав водія 1 квітня або пізніше, належить ще трохи підготуватися. Загалом до тесту буде додано ще 61 питання, як для звичайних прав, так і для декількох спеціальних категорій.

 

Марафон з пошуку порушників швидкісного режиму

У рамках Європейського тижня швидкості, який пройде з 15 по 21 квітня 2024 року (з понеділка по неділю), всі учасники дорожнього руху можуть розраховувати на збільшення кількості перевірок швидкості та пасток.

 

Новий Deutschlandticket для студентів

Починаючи з нового семестру в квітні, багато університетів Німеччини пропонуватимуть своїм студентам квиток Deutschlandticket на громадський транспорт по всій країні за 29,40 € на місяць.

 

Допомога з мобільності для стажистів

З квітня азубіси (скорочення від Auszubildende, або стажери, які отримують офіційну кваліфікацію), чиє підприємство знаходиться далеко від місця їх проживання, матимуть право на допомогу по мобільності. Протягом першого року навчання оплачуватимуть дві поїздки на батьківщину у місяць.

 

Підвищення мінімальної зарплати у двох секторах

З квітня маляри або лакувальники, які пройшли Au Stimmung - tung (навчання) за своєю спеціальністю, отримуватимуть не менше 15 євро на годину, а некваліфіковані робітники в цьому секторі - не менше 13 € на годину.

Для співробітників служб безпеки в Аеропортах Баварії (крім аеропорту Мюнхена), Мекленбурга-Передньої Померанії, Саксонії, Саксонії-Анхальт і Тюрингії мінімальна зарплата зросте до 18,32 €, якщо вони складуть офіційний іспит на отримання кваліфікації. Усі інші співробітники служби безпеки отримуватимуть 16,95 €.

Нині мінімальна зарплата в Німеччині становить 12,41 € на годину.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Приєднуйтесь до обговорення

Ви можете опублікувати повідомлення зараз, а зареєструватися пізніше. Якщо у вас є акаунт, увійдіть в нього для написання від свого імені.

Гість
Відповісти в темі...

×   Вставлено в вигляді відформатованого тексту.   Вставити у вигляді звичайного тексту

  Дозволено не більше 75 емодзі.

×   Ваше посилання було автоматично вбудоване.   Відобразити як посилання

×   Ваш попередній контент був відновлений.   Очистити редактор

×   Ви не можете вставити зображення безпосередньо. Завантажте або вставте зображення за посиланням.

×
×
  • Створити...