Перейти до публікації

Як отримати Паспорт Німеччини за три роки?


Mykola_

Рекомендовані повідомлення

З 1 червня набуде чинності новий закон про отримання громадянства Німеччини: він спрощує отримання німецького паспорта.

Найважливіші нововведення: від свого колишнього громадянства відмовлятися більше не потрібно, а подати документи на паспорт ФРН можна буде вже після п'яти або окремих випадках навіть після трьох років життя в країні.

Вимоги до всіх претендентів : Наявність легального статусу в Німеччині, який дає в принципі право на безстрокове перебування в країні, зданий іспит на знання ФРН та її законів, знання німецької мови та можливість самому забезпечувати себе.

Ті, хто бажають отримати громадянство за прискореною процедурою, повинні знати німецьку мову на рівні С1 і мати "особливі заслуги в інтеграції". Плюс на отримання паспорта ФРН через три роки можуть претендувати ті, хто одружився з громадянкою або громадянином Німеччини, для них додаткових умов не передбачено.

Що таке особливі досягнення в інтеграції? Законодавці це поки не уточнили, але є три типи таких заслуг: в освіті, у професійній чи волонтерській діяльності. Серед прикладів, наведених експертами: відмінний середній бал у німецькому дипломі, допомога Червоному Хресту, робота в Службі технічної допомоги Німеччини (THW).

Раніше подав – раніше отримав? Не факт. Кожна федеральна земля може вирішувати це питання на власний розсуд. Тим більше, у відомствах вже сьогодні час очікування на отримання громадянства розтягнувся у більшості міст та громад більш ніж на рік. Влада не справляється з потоком заявок на громадянство. З набранням чинності новим законом час очікування, ймовірно, ще збільшиться.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Приєднуйтесь до обговорення

Ви можете опублікувати повідомлення зараз, а зареєструватися пізніше. Якщо у вас є акаунт, увійдіть в нього для написання від свого імені.

Гість
Відповісти в темі...

×   Вставлено в вигляді відформатованого тексту.   Вставити у вигляді звичайного тексту

  Дозволено не більше 75 емодзі.

×   Ваше посилання було автоматично вбудоване.   Відобразити як посилання

×   Ваш попередній контент був відновлений.   Очистити редактор

×   Ви не можете вставити зображення безпосередньо. Завантажте або вставте зображення за посиланням.

×
×
  • Створити...