Перейти до публікації

Тимчасовий захист в Італії для біженців з України


Sofia_Petrenko

Рекомендовані повідомлення

Громадяни України та члени їхніх сімей, які вимушені виїхали з країни, мають право на міжнародний захист відповідно до рішення Ради ЄС 2022/382 від 04.03.2022 року. Тимчасовий захист в Італії надається на один рік з можливістю дворазового продовження на г (максимум на рік). Забезпечує доступ до державних медичних послуг, роботу, освіту та соціальну допомогу. Переміщені особи можуть подати заявку на отримання тимчасового захисту, якщо вони проживають на території республіки більше 90 днів.

Для отримання статусу переселенців, які мають біометричний паспорт, необхідно протягом 8 днів після в'їзду в країну звернутися до імміграційної служби, задекларувати свою присутність в Італії та подати заяву на тимчасовий захист. Українці без відповідного посвідчення особи повинні спочатку отримати штамп про перетин кордону в пункті пропуску або записатися на співбесіду до найближчого комісаріату державної поліції. Обов'язковою умовою для переміщених осіб є отримання тимчасової медичної картки (CODICE STR) у відділенні охорони здоров'я ASL.

Сайт

https://questure.poliziadistato.it/it/Milano

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Приєднуйтесь до обговорення

Ви можете опублікувати повідомлення зараз, а зареєструватися пізніше. Якщо у вас є акаунт, увійдіть в нього для написання від свого імені.

Гість
Відповісти в темі...

×   Вставлено в вигляді відформатованого тексту.   Вставити у вигляді звичайного тексту

  Дозволено не більше 75 емодзі.

×   Ваше посилання було автоматично вбудоване.   Відобразити як посилання

×   Ваш попередній контент був відновлений.   Очистити редактор

×   Ви не можете вставити зображення безпосередньо. Завантажте або вставте зображення за посиланням.

×
×
  • Створити...