Перейти до публікації

Порядок видачі карти побиту в Польщі


Mykola_

Рекомендовані повідомлення

Позитивна децизія від польської влади зазвичай надсилається листоношею за адресою, зазначеною заявником, або ж може бути забрана особисто в урядовому органі за попереднім повідомленням. З моменту отримання позитивної децизії статус справи змінюється на очікування оплати за карту побиту.

Після оплати картки на рахунок, вказаний у децизії або через особистий кабінет, підтвердження про оплату надсилається на адресу, із якої ви отримали дозвільний документ. Найкраще відправляти квитанцію листом із пріоритетом та підтвердженням про отримання на ваш мобільний номер (для цього у відповідному полі бланку потрібно зробити відмітку). Зазвичай, після оплати карту побиту виготовляють протягом 2-4 тижнів, залежно від завантаженості урядового органу.

Ви маєте отримати повідомлення від воєводи, у якому будуть зазначені дата та час, коли необхідно прийти та забрати картку. Якщо було вказано не конкретну дату, а певний період, коли ви можете прийти, варто з’ясувати необхідність попередньої реєстрації.

Для того, щоб забрати карту побиту вам потрібно мати якийсь документ, за допомогою якого ви зможете підтвердити свою особу (наприклад, дійсний закордонний паспорт). Якщо особа забирає документ від імені неповнолітнього (є матір’ю/батьком, опікуном), необхідно мати відповідний документ щодо підтвердження опіки (свідоцтво про народження, судове рішення тощо). Усі документи мають бути перекладені польською мовою присяжним перекладачем.

Вартість оформлення Карти побиту

З 29 липня 2022 р. тарифи на оформлення документів іноземцям збільшилася. Наразі, згідно з повідомленням Управління в справах іноземців, розмір плати за посвідку на проживання (в т.ч. посвідку на проживання, видану відразу після надання дозволу на тимчасове проживання, дозволу на постійне проживання, дозволу на довгострокове перебування резидента Європейського Союзу) становить 100 злотих. Збори, як і раніше, сплачуються в касі органу, який видав документ, або на його банківський рахунок. При цьому є певний перелік випадків, коли плата за видачу документів не стягується. Ознайомитися з цим переліком можна на відповідній сторінці урядового сайту.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Приєднуйтесь до обговорення

Ви можете опублікувати повідомлення зараз, а зареєструватися пізніше. Якщо у вас є акаунт, увійдіть в нього для написання від свого імені.

Гість
Відповісти в темі...

×   Вставлено в вигляді відформатованого тексту.   Вставити у вигляді звичайного тексту

  Дозволено не більше 75 емодзі.

×   Ваше посилання було автоматично вбудоване.   Відобразити як посилання

×   Ваш попередній контент був відновлений.   Очистити редактор

×   Ви не можете вставити зображення безпосередньо. Завантажте або вставте зображення за посиланням.

×
×
  • Створити...