Перейти до публікації

Великдень у Німеччині у 2024 році


Mykola_

Рекомендовані повідомлення

Великдень у Німеччині – це час, коли країна перетворюється на яскраве та радісне місце, повне традицій та святкових веселощів.

Великдень є одним із так званих «перехідних» церковних свят, чия дата змінюється щороку. У 2024 році Великдень припадає на 31 березня.

Зазвичай католицький Великдень відзначається на тиждень раніше, ніж православний. Однак, іноді між ними може бути різниця в 5 тижнів.

Під час Великодня німецькі школярі виходять на канікули, які називаються «Великодніми» – Osterferien. Тривалість цих канікул варіюється від однієї до двох тижнів, залежно від федерального земельного законодавства. Крім того, офіційними вихідними днями є також Karfreitag, Ostersonntag та Ostermontag.

У Німеччині Великдень – це сімейне свято . Віруючі німці разом із усією родиною йдуть до церкви, а потім продовжують святкування вдома. Часто цього дня збираються усі покоління родини. Діти роблять подарунки своїм батькам, бабусям та дідусям своїми руками, наприклад, такі як свічки у вигляді зайців, а у відповідь отримують можливість знаходити скрізь шоколад та інші солодощі.

 

Великодні яйця та шоколадні зайці

У Німеччині, як і в багатьох інших країнах, великодні яйця та шоколадні зайці є символами відродження та нового життя. Виготовлення барвистих великодніх яєць та прикраса будинків великодніми зайцями є традицією, що передається з покоління до покоління.

Згідно з легендою, зайці, що розносили кольорові шоколадні яйця під час Великодня, тим самим вибачаються перед людьми за весняні набіги на городи та сади, коли їм необхідно поповнити запаси їжі після зимівлі. Ці яйця є компенсацією за шкоду, заподіяну їх вторгненнями.

З цієї ж причини зайці приносять незвичайні, різнокольорові яйця, щоб їх не можна було сплутати зі звичайною продукцією інших тварин-яйценосів, таких як кури та качки.

 

Значення великодніх кольорів

• Червоний – символізує жертву Христа.

• Жовтий – бажання просвітлення та світла.

• Білий – чистота.

• Зелений – молодість, невинність та надія.

• Помаранчевий – сила та витривалість.

Великодні свічки та процесії

Ще однією давньою традицією є великодні свічки. На вечір Великодня люди збираються разом, щоб запалити вогні та провести світлові процесії.

Це символізує перемогу світла над темрявою і є архаїчним обрядом, що поєднує елементи язичницьких і християнських вірувань.

У ніч із четверга на п'ятницю свічки висвітлюють церкви під час служби та у будинках. На німецьких великодніх свічках часто зображуються овечка, голуб, дерево чи хрест. У школах діти виготовляють свічки у формі зайців і розфарбовують в золотисті чи сріблясті тони.

 

Великодні вихідні у Німеччині

Gründonnerstag — Великий Четвер

Не є вихідним днем, оскільки, по-перше, немає сенсу святкувати зраду Юди, а по-друге, всі неприємності, пов'язані з Ісусом, сталися цього вечора — Таємна Вечеря, зрада Юди, арешт, побиття, суд, розмова з Понтієм Пілатом та зречення Петра. Вечір проводить літургію — важливу християнську традицію богослужіння, що триває до пізньої ночі.

 

Karfreitag — Страсна п'ятниця

День страти Христа, його спуск із хреста та поховання. Це одна з найвагоміших дат у католицизмі. Цей день є вихідним для віруючих, оскільки їм після відслуження літургії практично неможливо працювати наступного дня. Святкувати особливо нема чого, це своєрідні поминки.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Приєднуйтесь до обговорення

Ви можете опублікувати повідомлення зараз, а зареєструватися пізніше. Якщо у вас є акаунт, увійдіть в нього для написання від свого імені.

Гість
Відповісти в темі...

×   Вставлено в вигляді відформатованого тексту.   Вставити у вигляді звичайного тексту

  Дозволено не більше 75 емодзі.

×   Ваше посилання було автоматично вбудоване.   Відобразити як посилання

×   Ваш попередній контент був відновлений.   Очистити редактор

×   Ви не можете вставити зображення безпосередньо. Завантажте або вставте зображення за посиланням.

×
×
  • Створити...