Перейти до публікації

Хто має податкові пільги на авто у Німеччині?


Mykola_

Рекомендовані повідомлення

Пільги та інші привілеї з податку на авто в Німеччині надаються певним категоріям громадян.

Електрокари . Електрокари, які є чистими електричними автомобілями (не гібридами), звільняються від сплати податку протягом перших 10 років після першої реєстрації, але не пізніше 1 січня 2031 року.

Інваліди . Автомобілі, зареєстровані на інвалідів із німецьким свідченням Behindertenausweis, повністю звільняються від податку.

Важливо, щоб у свідоцтві були вказані літери H (безпорадність), aG (відсутність мобільності), Bl (сліпота). Інші офіційно зареєстровані інваліди можуть отримати знижку у розмірі 50% залежно від ступеня та виду інвалідності.

Можливість спеціального оформлення автомобіля на інваліда, навіть якщо він сам не може керувати, не забороняється. Цим часто користуються сім'ї, які мають дитину-інвалід.

Звільнення від податку не надається автоматично та вимагає подання запиту до місцевого відділення Zollamt. Закон встановлює обмеження використання автомобіля, які митниця докладно пояснює. Згідно з цими обмеженнями, автомобіль повинен використовуватися в основному для потреб інваліда, і, наприклад, не дозволяється використовувати машину, оформлену на дитину-інваліда, для щоденних поїздок батька на роботу.

Автомобілі, зареєстровані в інших країнах ЄС, звільнені від сплати податку на строк до 12 місяців за умови, що власник не проживає у Німеччині.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Приєднуйтесь до обговорення

Ви можете опублікувати повідомлення зараз, а зареєструватися пізніше. Якщо у вас є акаунт, увійдіть в нього для написання від свого імені.

Гість
Відповісти в темі...

×   Вставлено в вигляді відформатованого тексту.   Вставити у вигляді звичайного тексту

  Дозволено не більше 75 емодзі.

×   Ваше посилання було автоматично вбудоване.   Відобразити як посилання

×   Ваш попередній контент був відновлений.   Очистити редактор

×   Ви не можете вставити зображення безпосередньо. Завантажте або вставте зображення за посиланням.

×
×
  • Створити...