Перейти до публікації

Зміни у банківських переказах Німеччини: що потрібно знати?


Mykola_

Рекомендовані повідомлення

Зміни у банківських переказах Німеччини: минулого року відбулися важливі зміни у системі Girocard, більш відомої як карта EC.

З липня 2023 нові карти EC з функцією Maestro більше не будуть випускатися. У розпорядженні клієнтів з'являться альтернативні варіанти, які є особливо актуальними для онлайн та міжнародних платежів.

На клієнтів банків зараз чекає ще одна зміна. А саме: Банківські перекази незабаром стануть ще швидшими і без додаткової плати. Тому споживачам слід пам'ятати про правило 10 секунд.

 Перекази як реального часу скоро стануть стандартом для грошових переказів у країнах ЄС. Німецьким банкам більше не дозволять стягувати додаткову плату за швидкі перекази.

 

Це означає, що швидкі переклади будуть пропонуватися безкоштовно, як і стандартні.

Однак Європейський парламент у Страсбурзі затвердив додаткові деталі регламенту, який серйозно вплине на банківський бізнес. Наприклад, у ньому буде прописано, як швидко мають здійснюватись перекази в режимі реального часу.

 

Правило 10 секунд для перекладів у Німеччині: довгий час очікування залишиться у минулому

Тривале очікування вхідних перекладів незабаром піде в минуле. Перекази в реальному часі або миттєві переклади повинні виконуватись незалежно від дня та часу, тобто цілодобово. Також діятиме правило 10 секунд. Це означає, що перераховані гроші мають надійти на рахунок отримувача протягом 10 секунд.

 

Крім того, протягом 10 секунд відправник повинен отримати інформацію про те, чи доступна переведена сума одержувачу чи ні.

Банки також мають права стягувати комісію за підтвердження переказу. Однак у 10-секундних миттєвих перекладів є недолік у порівнянні зі стандартними перекладами.

 

Однак тема безпеки також займає важливе місце в нормативному акті: Постачальники платіжних послуг повинні мати надійні та сучасні інструменти для розпізнавання та запобігання шахрайству.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Приєднуйтесь до обговорення

Ви можете опублікувати повідомлення зараз, а зареєструватися пізніше. Якщо у вас є акаунт, увійдіть в нього для написання від свого імені.

Гість
Відповісти в темі...

×   Вставлено в вигляді відформатованого тексту.   Вставити у вигляді звичайного тексту

  Дозволено не більше 75 емодзі.

×   Ваше посилання було автоматично вбудоване.   Відобразити як посилання

×   Ваш попередній контент був відновлений.   Очистити редактор

×   Ви не можете вставити зображення безпосередньо. Завантажте або вставте зображення за посиланням.

×
×
  • Створити...