Перейти до публікації

Оплата готівкою у Німеччині: що потрібно знати?


Mykola_

Рекомендовані повідомлення

Багато іноземців у Німеччині з подивом виявляють, що готівка, як і раніше, становить більшу частину повсякденного життя.

Багато країн перейшли на карткові та безконтактні платежі і, схоже, рухаються у напрямку повної відмови від готівки.

Німеччина продовжує рухатися у цьому напрямі набагато повільніше. Дослідження, проведене минулого року, показало, що в міжнародному порівнянні німці, як і раніше, вважають за краще розплачуватись готівкою .

49% німців заявили, що вони, як і раніше, вважають за краще розплачуватися готівкою.

 

Чому в Німеччині така популярна оплата готівкою?

Схоже, що німці люблять свій Bargeld, особливо після пандемії. Але пандемія стала результатом того, що навряд чи хтось із експертів наважився б передбачити на німецьких POS (точках продажу). Улюблений спосіб оплати «готівкою» різко втратив свою значущість.

Причиною такого розвитку подій стало не лише пов'язане із цим підвищення рівня гігієни. Зручність – ключовий фактор. Оплата карткою або навіть безконтактна оплата набагато зручніша, ніж використання готівки. Клієнти, які оплатили безконтактним способом один раз, зазвичай роблять це знову.

 

Яка ситуація з готівкою у кафе та ресторанах?

Кількість невеликих магазинів та ресторанів, які приймають безготівковий розрахунок, постійно зростає. Здебільшого тому, що клієнти дедалі більше розраховують на безготівковий розрахунок. Але комісії за обслуговування кредитних карток є основною причиною того, що невеликі магазини/ресторани все ще залежать від готівки. Деякі можуть навіть сказати, що це пов'язано з податковими причинами.

 

Які тенденції оплати товарів спостерігаються у Німеччині?

У процесі онлайн-платежів звички та переваги щодо способів оплати останніми роками демонструють стабільний розвиток. Німецькі споживачі, як і раніше, вважають за краще платити по рахунках, хоча PayPal зараз наздогнав і вийшов на друге або навіть перше місце.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Приєднуйтесь до обговорення

Ви можете опублікувати повідомлення зараз, а зареєструватися пізніше. Якщо у вас є акаунт, увійдіть в нього для написання від свого імені.

Гість
Відповісти в темі...

×   Вставлено в вигляді відформатованого тексту.   Вставити у вигляді звичайного тексту

  Дозволено не більше 75 емодзі.

×   Ваше посилання було автоматично вбудоване.   Відобразити як посилання

×   Ваш попередній контент був відновлений.   Очистити редактор

×   Ви не можете вставити зображення безпосередньо. Завантажте або вставте зображення за посиланням.

×
×
  • Створити...