Перейти до публікації

Де в Чехії можна подивитись фільм "20 днів у Маріуполі"


Sofia_Petrenko

Рекомендовані повідомлення

Фільм “20 днів у Маріуполі” до 7 березня 2024 можна безкоштовно подивитись онлайн на сервері чеського телебачення ČT2 у чеському перекладі.

У документальному фільмі розповідається про команду українських журналістів Associated Press, що в перші дні повномасштабного вторгнення Росії в Україну опинились у пастці в обложеному Маріуполі, де намагаються продовжити свою роботу, документуючи звірства росіян. Будучи єдиними міжнародними репортерами, які залишилися в місті, вони фіксують те, що згодом стане визначальними образами війни: загиблих дітей, масові поховання, бомбардування пологового будинку та інші злочини росіян.

Над стрічкою працювали режисер і фотограф Мстислав Чернов, фотограф Євген Малолєтка та продюсерка і журналістка Василіса Степаненко. Це перший повнометражний фільм Мстислава Чернова. До цього фотограф майже десятиріччя висвітлював міжнародні конфлікти, зокрема російсько-українську війну, для Associated Press. Фільм “20 днів у Маріуполі” заснований на щоденних новинних зведеннях Чернова та особистих зйомках. Це виразна, болісна розповідь про цивільних, які опинилися в облозі, а також про те, як це — робити репортажі із зони конфлікту. Фільм виготовлений у співпраці Associated Press та Frontline. Прем’єра пройшла 21 січня 2023 року на найбільшому в США фестивалі незалежного кіно Sundance.

 

 

 

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Приєднуйтесь до обговорення

Ви можете опублікувати повідомлення зараз, а зареєструватися пізніше. Якщо у вас є акаунт, увійдіть в нього для написання від свого імені.

Гість
Відповісти в темі...

×   Вставлено в вигляді відформатованого тексту.   Вставити у вигляді звичайного тексту

  Дозволено не більше 75 емодзі.

×   Ваше посилання було автоматично вбудоване.   Відобразити як посилання

×   Ваш попередній контент був відновлений.   Очистити редактор

×   Ви не можете вставити зображення безпосередньо. Завантажте або вставте зображення за посиланням.

×
×
  • Створити...