Перейти до публікації

Чи зможете ви отримувати німецьку пенсію за кордоном?


Sofia_Petrenko

Рекомендовані повідомлення

Чи зможете ви отримувати німецьку пенсію за кордоном?

Працівники, зайняті повний робочий день у Німеччині, зазвичай зобов'язані відраховувати до пенсійного фонду майже п'яту частину свого доходу.

Обов'язкові пенсійні внески покликані підтримати вас у подальшому житті, і якщо ви збираєтеся вийти на пенсію в Бундесреспублікі, то, швидше за все, так і буде.

 

Чи зможете ви отримувати німецьку пенсію за кордоном

Пенсії між країнами ЄС об'єднуються автоматично

Переміщення пенсій між країнами ЄС найпростіше. Працівники, які переїжджають із Німеччини до іншої країни ЄС, зможуть об'єднати свої німецькі пенсійні внески з тими, які вони роблять у новій країні, як це передбачено законодавством ЄС.

 

Чи можете ви перевести свої пенсійні нагромадження до країни проживання за межами Європи?

Для іноземних громадян, які проживають за межами Європи, правила дещо ускладнюються.

 

Деякі країни мають угоди з Німеччиною, які дозволяють працівникам отримувати повну пенсію, коли вони залишають країну.

В даний час Німеччина уклала так звані угоди про соціальне забезпечення з 21 країною, включаючи Австралію, Канаду, Індію, Японію, Південну Корею та США. Повний список країн представлено на сайті Німецького пенсійного страхування (Deutsche Rentenversicherung).

 

Крім того, Deutsche Rentenversicherung зазначає, що «німецька система пенсійного страхування на даний момент захищена угодою щодо Brexit через угоду про вихід». Таким чином, громадяни Великобританії, як і раніше, можуть претендувати на свої німецькі пенсії, якщо повернуться на батьківщину.

Для отримання повної пенсії – тобто загальної суми власних внесків та внесків роботодавця – необхідно опрацювати та відраховувати внески до пенсійного фонду загалом 60 місяців (п'ять років).

 

Однак відповідно до вищезазначеного закону ЄС час роботи в різних країнах ЄС може бути об'єднаний. Отже, якщо ви пропрацювали два роки в Італії і три роки в Німеччині, ви все одно подолаєте п'ятирічний поріг для зняття пенсії.

Громадяни країн, які не входять до ЄС, які пропрацювали в Німеччині менше 60 місяців, можуть мати право на свої німецькі пенсійні відрахування.

 

У цьому випадку, проживши два роки за межами Німеччини, ви можете подати заяву до Deutsche Rentenversicherung, щоб отримати пенсійні відрахування, які ви зробили, навіть не досягнувши пенсійного віку. Але ви не можете претендувати на внески вашого роботодавця.

Більш детальну інформацію про пенсії та порядок подання заяви можна знайти на сайті Deutsche Rentenversicherung.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Приєднуйтесь до обговорення

Ви можете опублікувати повідомлення зараз, а зареєструватися пізніше. Якщо у вас є акаунт, увійдіть в нього для написання від свого імені.

Гість
Відповісти в темі...

×   Вставлено в вигляді відформатованого тексту.   Вставити у вигляді звичайного тексту

  Дозволено не більше 75 емодзі.

×   Ваше посилання було автоматично вбудоване.   Відобразити як посилання

×   Ваш попередній контент був відновлений.   Очистити редактор

×   Ви не можете вставити зображення безпосередньо. Завантажте або вставте зображення за посиланням.

×
×
  • Створити...