Перейти до публікації

Скільки банківських рахунків потрібно в Німеччині?


Mykola_

Рекомендовані повідомлення

Універсальна відповідь: хоча б 1 . Тобто хоча б один Konto обов'язково має бути. А в іншому все залежить від способу життя та фінансових цілей. Ніщо не зобов'язує мати багато рахунків і водночас ніхто не забороняє.

Як правило, вперше питання про більш ніж один банківський рахунок виникає між подружжям. Деякі пари вважають за краще відкривати один загальний рахунок, замовляти на нього дві карти і, таким чином, спільно отримувати та витрачати гроші.

Інші сім'ї обирають модель щонайменше з трьома рахунками: по одному для кожного чоловіка та додатково загальний для спільних витрат, таких як оренда чи іпотека, продукти, електроенергія та комунальні послуги.

 

Але є й моделі кількох рахунків для однієї особи. У німецьких фінансових радах часто зустрічається 3-Konten-Modell:

1. На звичайний банківський рахунок приходить зарплата, яка витрачається на повсякденні потреби.

2. Частина зарплати перекладається на ощадний Tagesgeldkonto. Тут теж є різні стратегії, від "спочатку плати собі 10%" до "відклади все, що залишається на поточному рахунку наприкінці місяця".

3. Коли на Tagesgeld накопичилося більше трьох місячних доходів, настав час відкривати Depot для інвестицій.

 

Але це ще не все. Можна відкрити хоч десяток Tagesgeldkonto на різні цілі. Любите мандрувати? Відкрийте ощадний рахунок для відпустки. Накопичуйте початковий внесок на іпотеку? Ще одна ціль. Ах, у вас уже три квартири здаються в оренду? Відкрийте окремі Konto для кожного об'єкта, щоб чітко бачити витрати та дохід.

Зазвичай "мульти-контовий" підхід дозволяє краще контролювати свої фінанси і уникнути того, щоб кошти на конкретні цілі просто зникли з уваги.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Приєднуйтесь до обговорення

Ви можете опублікувати повідомлення зараз, а зареєструватися пізніше. Якщо у вас є акаунт, увійдіть в нього для написання від свого імені.

Гість
Відповісти в темі...

×   Вставлено в вигляді відформатованого тексту.   Вставити у вигляді звичайного тексту

  Дозволено не більше 75 емодзі.

×   Ваше посилання було автоматично вбудоване.   Відобразити як посилання

×   Ваш попередній контент був відновлений.   Очистити редактор

×   Ви не можете вставити зображення безпосередньо. Завантажте або вставте зображення за посиланням.

×
×
  • Створити...