Перейти до публікації

Як правильно відмовитися від виплат та пільг у Німеччині перед виїздом з країни?


Mykola_

Рекомендовані повідомлення

Українські біженці, які мають статус тимчасового захисту в Німеччині, але бажають повернутися додому, перед виїздом із країни мають закрити усі свої виплати

 

Як це правильно зробити, щоб не залишити "хвостів"?

Найважоивіше :

Джобцентр, міграційна служба, ортсамт (прописка), медичні та інші страховки, школа або дитячий садок, допомога на дітей, банк, курси, робота, угоди та контракти (квартира, інтернет, телефон, радіо, спортклуби, проїзні квитки).

Потрібно повідомити кожну організацію про свій намір поїхати. Попередньо туди слід записатись. Запис прийому може бути як на місяць, так і на два вперед.

Також необхідно повідомити про свій виїзд до Джобцентру та закрити виплати там. Це можна зробити через листи, прийти особисто або через обліковий запис. Оскільки Джобцентр виплачує допомогу вперед, багато громадян намагаються отримати свої гроші, а потім виїхати. Але робити так не потрібно. Обман обчислять і потім все одно доведеться повертати гроші.

Щоб закрити питання зі школою, потрібно написати на сайт школи листа, потім прийти до секретаріату, отримати довідку про те, що дитина відвідувала школу, здати підручники та проїзний квиток.

Щодо проїзних "дойчландтикетів" (за 49 євро), то їх можна закрити через інтернет. Банківські облікові записи також можна закрити онлайн, без відвідування відділень.

Слід також повідомити страхову компанію про дату виїзду. Вони роблять відмітку про виїзд, страхові картки не забирають. Страховки будуть дійсними до від'їзду.

З мобільним оператором та інтернет-провайдером також потрібно розривати контракти.

Самий складний крок – закрити питання з орендодавцем, якщо ваш контракт на оренду не минув.

Щодо квартири тут потрібно домовлятися з орендодавцем про всі нюанси.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Приєднуйтесь до обговорення

Ви можете опублікувати повідомлення зараз, а зареєструватися пізніше. Якщо у вас є акаунт, увійдіть в нього для написання від свого імені.

Гість
Відповісти в темі...

×   Вставлено в вигляді відформатованого тексту.   Вставити у вигляді звичайного тексту

  Дозволено не більше 75 емодзі.

×   Ваше посилання було автоматично вбудоване.   Відобразити як посилання

×   Ваш попередній контент був відновлений.   Очистити редактор

×   Ви не можете вставити зображення безпосередньо. Завантажте або вставте зображення за посиланням.

×
×
  • Створити...