Перейти до публікації

5 найзухваліших хитрощів року в супермаркетах Німеччини


Mykola_

Рекомендовані повідомлення

Справа в тому, що багато виробників почали хитрувати останнім часом. Вони пропонують меншу вагу продукту, не змінюючи упаковку. Це вводить в оману багатьох клієнтів.

 

Приховане підвищення цін:

Щотижневі покупки у супермаркеті чи дисконтному магазині завжди роблять сюрпризи. Чи це новий «м'ясний» продукт чи зміни в харчовій упаковці. Про останній покупці навряд чи замислюються, але придивитися варто.

Причина: можливо, йдеться про шахрайство у вигляді прихованого підвищення цін.

У Центрі консультування споживачів неодноразово виявляють звані обманні упаковки. У таких товарах вміст зменшується, але ціна залишається незмінною. Багатьом усе це залишається непоміченим. Як можна розпізнати оманливу упаковку?

 

1. Katjes Yoghurt Gums: у пакеті тепер міститься 175 грамів, а не 200. Ціна залишилася незмінною, що означає приховане підвищення цін на 14%.

2. TUC Bake Rolls Sea Salt від Mondelez: зміна бренду з 7Days на TUC призвела до різкого зростання цін. Практично ідентичні продукти тепер мають нову упаковку, в якій на 100 г менше вмісту, ніж раніше. Загалом вони стали дорожчими на 127% (з 1,39 євро до 1,89 євро).

3. Chocolat Amandas від Aldi: загальний вміст шоколаду скоротився зі 184 до 150 р. Це зростання цін приблизно на 30%. Власний бренд дискаунтера також заощаджує на ароматній марципановій частині шоколаду.

4. Listerine Total Care від Johnson & Johnson: клієнти платять на 33,5% більше за вужчу пляшечку рідини для полоскання рота. Зміна упаковки ледь помітна, оскільки висота пляшки залишилася незмінною, а ось місткість зменшилася.

5. Oreo Stieleis: в упаковці менше вмісту, ніж раніше. Виробник скорочує кількість продукту з 440 мл до 270 мл в упаковці, зберігаючи ціну на колишньому рівні. Приховане зростання цін становить 63%.

VZHH повідомляє про більшу кількість підроблених упаковок у 2023 році, ніж будь-коли раніше.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Приєднуйтесь до обговорення

Ви можете опублікувати повідомлення зараз, а зареєструватися пізніше. Якщо у вас є акаунт, увійдіть в нього для написання від свого імені.

Гість
Відповісти в темі...

×   Вставлено в вигляді відформатованого тексту.   Вставити у вигляді звичайного тексту

  Дозволено не більше 75 емодзі.

×   Ваше посилання було автоматично вбудоване.   Відобразити як посилання

×   Ваш попередній контент був відновлений.   Очистити редактор

×   Ви не можете вставити зображення безпосередньо. Завантажте або вставте зображення за посиланням.

×
×
  • Створити...