Перейти до публікації

Що буде з цінами на продукти харчування в Німеччині у 2024 році?


Sofia_Petrenko

Рекомендовані повідомлення

Стало відомо, що буде з цінами на продукти харчування у 2024 році. Усі знають, що 2023 рік сильно вдарив по гаманцях багатьох людей. Особливо це стосувалося покупок продуктів у супермаркетах.

Зокрема різко зросли в ціні окремі продукти. У листопаді 2023 року пшеничне борошно коштувало на 61% дорожче, ніж рік тому. Цілісне молоко було приблизно на 32% дорожче, а ціни на цукор зросли на 47 відсотків.

 

Згідно з дослідженням, дані якого підготувало Statista, у 2022 році приватні домогосподарства витратили на продукти харчування 189,97 млрд євро. Це значно більше, ніж у попередні роки.

Для компаній також стало дорожче. Після пандемії та війни в Україні вони стали платити більше за сировину, енергію та персонал. Вищі витрати намагаються компенсувати підвищенням цін на роздріб.

Є й добрі новини для споживачів. Багато виробників оголосили про підвищення цін, але воно торкнеться лише певних товарів. На даний момент велика хвиля зростання цін уже позаду. В інтерв'ю газеті Варшун бачить, наприклад, відновлення цін на основні товари (молоко, хліб, олію).

 

Високі ціни на продукти харчування також впливають на розвиток бідності. Число людей у Німеччині, які перебувають під загрозою бідності, зростає протягом багатьох років.

Будь-хто, хто має менше 60% середньомісячного чистого доходу домогосподарства, ризикує опинитися в бідності. За даними Федерального статистичного управління, зараз сюди входять 14,7% німців.

 

У 2024 році ціни на продукти харчування мають знизитися принаймні в деяких регіонах. Споживачі також можуть очікувати на появу нових правил.

Вимоги Nutri-Score стають дедалі суворішими. Крім того, на одноразове пакування все частіше вводяться жорсткі кришки, а такі супермаркети, як Rewe та Penny, вводять власні системи балів лояльності. Споживачі більше не зможуть нагромаджувати інші бонуси.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Приєднуйтесь до обговорення

Ви можете опублікувати повідомлення зараз, а зареєструватися пізніше. Якщо у вас є акаунт, увійдіть в нього для написання від свого імені.

Гість
Відповісти в темі...

×   Вставлено в вигляді відформатованого тексту.   Вставити у вигляді звичайного тексту

  Дозволено не більше 75 емодзі.

×   Ваше посилання було автоматично вбудоване.   Відобразити як посилання

×   Ваш попередній контент був відновлений.   Очистити редактор

×   Ви не можете вставити зображення безпосередньо. Завантажте або вставте зображення за посиланням.

×
×
  • Створити...