Перейти до публікації

Зміни в оренді житла в Німеччині


Mykola_

Рекомендовані повідомлення

Ці 4 зміни для німецьких орендарів мають особливу важливість. Тому з ними варто ознайомитись докладніше.

 

1. Витрати електроенергію зростають

Після року падіння цін на енергоносії витрати на опалення та електроенергію, ймовірно, зростуть для багатьох людей у 2024 році, незважаючи на постійні тарифи. З січня ставку ПДВ на побутову енергію буде знову підвищено з 7% до 19%. Ціна CO2 на викопне паливо буде підвищено цього року з 30 до 45 євро за тонну.

Це призводить до підвищення цін на опалення нафтою та газом. Оскільки плата за використання електромережі цього року зросте, витрати на електроенергію для кінцевих споживачів, ймовірно, також будуть значно вищими у 2024 році.

 

2. Орендарі повинні підписувати власні договори на кабельне телебачення

З 1 липня орендодавцям більше не дозволять включати плату за кабельне телебачення в експлуатаційні витрати. У результаті багато орендодавців можуть розірвати контракти на кабельне телебачення. У цьому випадку орендарям треба буде підписувати власні контракти чи відмовлятися від пропозиції кабельного телебачення.

 

3. Підвищення орендної плати можливе завдяки Закону про енергетику будівель

Закон про будівельну енергетику набуде чинності з 2024 року, а це означає, що міста та муніципалітети зможуть подати свої концепції опалення. Ці зміни спочатку торкнуться орендодавців, яким, можливо, доведеться провести ремонт та використовувати альтернативні методи опалення у своїх будинках.

 

У орендодавців є можливість перекласти витрати на своїх орендарів, що виникають. Застосовується таке: якщо орендодавці використовують державне фінансування, вони мають право збільшити річну орендну плату до 10% вартості ремонту.

 

4.Орендарям надано більше прав на балконних електростанціях

У майбутньому балконні електростанції розглядатимуться як особливо кращі заходи. Це означає, що асоціації домовласників та орендодавці більше не можуть забороняти своїм орендарям встановлювати їх.

Крім того, мешканцям тепер дозволено подавати до мережі до 600 Вт замість 800 Вт. Можна використовувати сонячні системи потужністю до 2000 Вт. Потрібно буде лише повідомити про свої пристрої мережному оператору, а не вносити їх до реєстру основних даних ринку. Ось такі 4 зміни для німецьких орендарів відбудуться 2024 року.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Приєднуйтесь до обговорення

Ви можете опублікувати повідомлення зараз, а зареєструватися пізніше. Якщо у вас є акаунт, увійдіть в нього для написання від свого імені.

Гість
Відповісти в темі...

×   Вставлено в вигляді відформатованого тексту.   Вставити у вигляді звичайного тексту

  Дозволено не більше 75 емодзі.

×   Ваше посилання було автоматично вбудоване.   Відобразити як посилання

×   Ваш попередній контент був відновлений.   Очистити редактор

×   Ви не можете вставити зображення безпосередньо. Завантажте або вставте зображення за посиланням.

×
×
  • Створити...