Перейти до публікації

Скільки коштує місце в будинку пристарілих в Німеччині?


Sofia_Petrenko

Рекомендовані повідомлення

Місце в будинку престарілих в Німеччині в 2024 році обійдеться недешево.

Догляд вдома стає дедалі дорожчим, навіть при посиленні контролю за витратами. Станом на 1 січня в середньому по країні за перший рік проживання в будинку доводилося платити з власної кишені 2576€/міс.

Це на 165€ більше, ніж на початку 2023 року. Ціни були збільшені в результаті реформи світлофорної коаліції 1 січня 2024 року. Тепер це ще більше уповільнює зростання витрат на чистий догляд.

Платежі за проживання та харчування також зростатимуть.

Враховуючи найвищу доплату з четвертого року проживання в будинку, сума, яку необхідно платити, тепер збільшилася в середньому до 1750€/міс. Це на 79€ більше, ніж на 1 січня 2023 року.

На третій рік проживання доплата збільшилась у середньому на 140€ до 2095€ на місяць. У другий рік проживання сума зростає на 187€ і в середньому до 2370€/міс станом на 1 січня 2024 року.

Загальні суми включають, з одного боку, особистий внесок у чисту турботу та підтримку. Бо страхування догляду, на відміну від медичного страхування, покриває лише частину витрат. Для мешканців будинку виникають додаткові витрати на проживання, харчування та інвестиції в об'єкти.

За оцінкою, особистий внесок за чистий догляд також продовжував зростати – без доплат до 1377 євро в середньому станом на 1 січня 2024 року. Це на 238 євро на місяць більше, ніж на початку 2023 року.

Також вплинули вищі витрати на персонал.

За проживання та живлення тепер доводиться платити в середньому по країні 921 євро на місяць, що на 64 євро більше, ніж на початку 2023 року. Частка інвестиційних витрат зросла на 13 євро до 485 євро.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Приєднуйтесь до обговорення

Ви можете опублікувати повідомлення зараз, а зареєструватися пізніше. Якщо у вас є акаунт, увійдіть в нього для написання від свого імені.

Гість
Відповісти в темі...

×   Вставлено в вигляді відформатованого тексту.   Вставити у вигляді звичайного тексту

  Дозволено не більше 75 емодзі.

×   Ваше посилання було автоматично вбудоване.   Відобразити як посилання

×   Ваш попередній контент був відновлений.   Очистити редактор

×   Ви не можете вставити зображення безпосередньо. Завантажте або вставте зображення за посиланням.

×
×
  • Створити...