Перейти до публікації

Польща запроваджує жорсткіші заходи проти п'яних водіїв


Mykola_

Рекомендовані повідомлення

З 14 березня в Польщі нові правила для п'яних за кермом! Водії, спіймані в нетверезому стані (понад 1,5 проміле алкоголю в крові), ризикують втратити свої автомобілі назавжди. Урядова реформа, схвалена президентом Анджеєм Дудою, передбачає конфіскацію транспортних засобів, які надалі будуть продані на аукціоні.

Додатково, у разі ДТП, спричиненого п'яним водієм, авто конфіскуватиметься, навіть при "всього" 1 проміле алкоголю. Рецидивістам, виявленим із 0,5 проміле, також загрожує втрата авто.

Якщо водій зникне з місця аварії, він все одно втратить авто, зауважує Миколай Крупиньский з Інституту автомобільного транспорту. У цьому випадку, навіть без ознак алкогольного сп'яніння, поліція конфіскує авто на 7 днів, а потім справу передають до суду.

Винний не уникне відповідальності, існує ризик тривалішого ув'язнення. Якщо нетверезий водій не є власником авто, він повинен виплатити його ринкову вартість державі.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Приєднуйтесь до обговорення

Ви можете опублікувати повідомлення зараз, а зареєструватися пізніше. Якщо у вас є акаунт, увійдіть в нього для написання від свого імені.

Гість
Відповісти в темі...

×   Вставлено в вигляді відформатованого тексту.   Вставити у вигляді звичайного тексту

  Дозволено не більше 75 емодзі.

×   Ваше посилання було автоматично вбудоване.   Відобразити як посилання

×   Ваш попередній контент був відновлений.   Очистити редактор

×   Ви не можете вставити зображення безпосередньо. Завантажте або вставте зображення за посиланням.

×
×
  • Створити...