Перейти до публікації

Водіння автомобіля в Іспанії після 65 років


Sofia_Petrenko

Рекомендовані повідомлення

Згідно з інформацією, представленою Генеральним управлінням дорожнього руху (DGT), в Іспанії налічується близько 27 мільйонів водіїв, з яких 15,5% старше 65 років.

Тривожним фактом є те, що із 1270 загиблих у міжміських дорожньо-транспортних пригодах у 2022 році 282 особи були старші 65 років.

Професор Франсіско Алонсо, директор Університетського інституту дорожнього руху та його безпеки (INTRAS), наголошує, що старіння тягне за собою фізичні та психічні зміни, які можуть негативно вплинути на здатність керувати автомобілем. Доктора з Іспанського товариства дорожньої медицини підтримує його, але зауважують, що, хоча деякі когнітивні навички, такі як увага, пам'ять, концентрація та здатність реагувати, згодом знижуються, постійне навчання та регулярна практика можуть допомогти підтримувати певний рівень навичок водіння.

Максимальний вік для дозволу керувати автомобілем в Іспанії не встановлений. 

Продовження прав типу B в Іспанії здійснюється кожні 10 років до досягнення 65-річного віку.

Після досягнення цього віку продовження повинно проводитись кожні п'ять років. У рамках оновлення прав усі водії без винятку зобов'язані проходити необхідні тести, щоб довести, що вони мають певні психофізичні навички, необхідні для водіння. Тому ймовірність не продовжити права також є.

 

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Приєднуйтесь до обговорення

Ви можете опублікувати повідомлення зараз, а зареєструватися пізніше. Якщо у вас є акаунт, увійдіть в нього для написання від свого імені.

Гість
Відповісти в темі...

×   Вставлено в вигляді відформатованого тексту.   Вставити у вигляді звичайного тексту

  Дозволено не більше 75 емодзі.

×   Ваше посилання було автоматично вбудоване.   Відобразити як посилання

×   Ваш попередній контент був відновлений.   Очистити редактор

×   Ви не можете вставити зображення безпосередньо. Завантажте або вставте зображення за посиланням.

×
×
  • Створити...