Перейти до публікації

Як визначаються ціни на житло в Парижі?


Mykola_

Рекомендовані повідомлення

У столиці спостерігається зниження вартості нерухомості. Після досягнення середньої ціни у 10 000 € за м² у 2022 році, у 2023 році ринок пережив три значущі спади.

На кінець року середня ціна за квадратний метр в Парижі становить 9686 євро. Це приблизно втричі вище, ніж у всій Франції, і спад у відсотках за останній місяць також втричі вищий (0,6% у столиці порівняно з 0,2% у Франції). Такого не відбувалося з 2009 року.

У чотирьох округах (12-му, 13-му, 19-му та 20-му) ціна опустилася навіть нижче за 9000€. Найбільший спад за рік відзначений у 3-му окрузі - на 1200 € за м². Найбільш стійкою є східна частина міста з найменшим зниженням.

Ринок втратив попит після швидких продажів післяпандемійної економіки на тлі зростання відсоткових ставок та падіння покупівельної спроможності людей.

В даний момент у Парижі в середньому потрібно близько 3 міс  на знаходження покупця, що на тиждень більше, ніж три місяці тому. Крім того, майбутні власники стали активніше торгуватися. Лише 25% об'єктів продається за початковою вартістю, порівняно з 50% раніше.

Тим не менш, нерухомість у Парижі залишається дуже недосяжною для середнього француза. Раніше ми розглядали це питання цього літа.

У коментарях ми додаємо карту цін на житло в Парижі на початок 2023 року, яку можна порівняти з картою цін за цим посиланням для всієї Франції.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Приєднуйтесь до обговорення

Ви можете опублікувати повідомлення зараз, а зареєструватися пізніше. Якщо у вас є акаунт, увійдіть в нього для написання від свого імені.

Гість
Відповісти в темі...

×   Вставлено в вигляді відформатованого тексту.   Вставити у вигляді звичайного тексту

  Дозволено не більше 75 емодзі.

×   Ваше посилання було автоматично вбудоване.   Відобразити як посилання

×   Ваш попередній контент був відновлений.   Очистити редактор

×   Ви не можете вставити зображення безпосередньо. Завантажте або вставте зображення за посиланням.

×
×
  • Створити...