Перейти до публікації

Заборонене підвищення цін у Німеччині: у споживачів є ці права


Sofia_Petrenko

Рекомендовані повідомлення

Несподіване підвищення цін у Німеччині багатьох неприємно дивує. Раптом дорожчає відпустка, іноді орендна плата, електрика чи навіть рахунки торговця.

Таке підвищення не завжди виправдане. Але існують поради для клієнтів та споживачів. У деяких випадках клієнти можуть захиститися від цього негативного чинника.

 

Неприйнятне підвищення цін у Німеччині часто відбувається в наступних сферах:

• пакетні тури;

• договори на електроенергію та газ.

• контракти на мобільні телефони, тренажерний зал чи потокові сервіси;

• договори купівлі-продажу;

• послуги;

• витрати на проживання;

• Страхування.

 

Що важливо знати про пакетні тури?

Туроператори пакетних турів можуть підвищити ціни до 8%, якщо, наприклад, несподівано зміняться витрати на паливо чи курси валют. Однак про це підвищення необхідно повідомити мандрівника не пізніше ніж за 20 днів до від'їзду.

Якщо витрати перевищать цей ліміт, мандрівник може відмовитись від поїздки.

 

Аналогічна ситуація і в інших областях.

- Зростання цін у сфері енергетики та контрактів

До договорів на електроенергію і газ застосовується цінова межа, яку постачальники не можуть перевищувати.

- Про підвищення необхідно заздалегідь повідомляти клієнтів. Існують різні терміни. У разі підвищення цін на електроенергію діє особливе право розірвання.

- Спеціальне регулювання застосовується до контрактів із гарантією ціни, підвищення яких протягом перебігу дії контракту, як правило, не допускається. Тут клієнтам слід уважно перевіряти свій договір.

- Контракти на мобільні телефони, фітнес-студії або потокові сервіси часто містять положення про коригування цін. Такі положення мають бути зазначені під час укладання контракту, і збільшення може бути здійснено тільки у зв'язку зі збільшенням витрат.

- Підвищення цін за довгостроковими договорами купівлі-продажу, наприклад, меблів або автомобілів, цілком можливо, але вимагає чіткого обґрунтування з боку дилера.

 

Послуги, вартість житла та багато іншого: коли можуть змінитися ціни

Багато німців не знають, наприклад, що майстри повинні повідомляти клієнта про збільшення витрат під час роботи. Існує можливість відмовитись від контракту або змінити замовлення. Ремісникам не дозволяється просто продовжувати роботу, а потім отримувати вищу плату. Проте, торговцям дозволено збільшити рахунок до 20%, якщо вони своєчасно попередять.

Підвищення орендної плати допускається лише протягом певного періоду і в певних рамках. Закон про оренду має чіткі правила, і орендарі можуть звернутися до юристів, якщо буде оголошено про необґрунтоване підвищення орендної плати. В цілому орендна плата не може бути збільшена більш ніж на 20% протягом трьох років.

У випадку зі страхуванням премії можуть бути збільшені, але й пільги мають бути відповідно покращені, в іншому випадку у страховика є спеціальне право розірвання договору.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Приєднуйтесь до обговорення

Ви можете опублікувати повідомлення зараз, а зареєструватися пізніше. Якщо у вас є акаунт, увійдіть в нього для написання від свого імені.

Гість
Відповісти в темі...

×   Вставлено в вигляді відформатованого тексту.   Вставити у вигляді звичайного тексту

  Дозволено не більше 75 емодзі.

×   Ваше посилання було автоматично вбудоване.   Відобразити як посилання

×   Ваш попередній контент був відновлений.   Очистити редактор

×   Ви не можете вставити зображення безпосередньо. Завантажте або вставте зображення за посиланням.

×
×
  • Створити...