Перейти до публікації

Чи можуть відібрати житлову допомогу в Німеччині?


Sofia_Petrenko

Рекомендовані повідомлення

Просто так не можуть відібрати житлову допомогу в Німеччині. За даними федерального уряду, минулого року близько 600 000 сімей у Німеччині отримали житлову допомогу.

Будь-хто, хто має борги або може потрапити в непросту фінансову ситуацію, переживає за те, чи може влада конфіскувати житлову допомогу. Щоб зрозуміти, чи це можливо, необхідно докладніше розібратися в цій темі.

 

Коли мають право відібрати житлову допомогу в Німеччині?

Насправді, все не так страшно. Як правило, житлова допомога не може бути конфіскована, оскільки соціальна допомога призначена для того, щоб її одержувач міг сплачувати своїм орендарям або покривати витрати, що виникають у зв'язку з використанням квартири (§§ 11, 26 SGB I).

 

Житлова допомога призначений для того, щоб люди з низькими доходами могли жити гідно та сімейно, а також мали змогу нести витрати. Якби житлова допомога могла бути конфіскована, це принаймні частково підірвало б мету цієї соціальної допомоги.

При цьому, як завжди, винятки підтверджують правило. За даними kreditnerberatung.de , житлова допомога все ж таки може бути конфіскована. Це відбувається якщо у домовласників та кредиторів є виконавчий ордер на вимогу про оренду чи кредит.

 

Відібрати житлову допомогу в Німеччині можуть, але за певних умов.

У такому разі грошова вимога має ставитись до квартири, за яку боржник отримує житлову допомогу. Отже, вимоги щодо оренди та кредиту дають право на арешт, якщо вони пов'язані з фінансуванням житлової нерухомості, яка використовується боржником.

 

Навіть якщо житлова допомога не може бути конфіскована, доступ до цієї соціальної виплати може бути втрачено. Щоб убезпечити свої соціальні пільги, боржнику слід перетворити свій поточний рахунок у банку. Можна відкрити спеціальний рахунок із захистом від арешту.

Крім того, можна звернутися до виконавчого суду з проханням про звільнення від конфіскації житлової допомоги. Це можливо, якщо базової допомоги недостатньо для її захисту.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Приєднуйтесь до обговорення

Ви можете опублікувати повідомлення зараз, а зареєструватися пізніше. Якщо у вас є акаунт, увійдіть в нього для написання від свого імені.

Гість
Відповісти в темі...

×   Вставлено в вигляді відформатованого тексту.   Вставити у вигляді звичайного тексту

  Дозволено не більше 75 емодзі.

×   Ваше посилання було автоматично вбудоване.   Відобразити як посилання

×   Ваш попередній контент був відновлений.   Очистити редактор

×   Ви не можете вставити зображення безпосередньо. Завантажте або вставте зображення за посиланням.

×
×
  • Створити...