Перейти до публікації

Економія газу в побуті: прості та ефективні поради


Mykola_

Рекомендовані повідомлення

Економія газу в побуті необхідна всім. Найбільший споживач газу в сім'ї це опалення. 85% споживання посідає систему опалення.

Тому, якщо ви хочете заощадити, слід спочатку зайнятися цією областю, а потім зайнятися нагріванням води і приготуванням їжі.

 

Економія газу в побуті: обігрів

Спочатку потрібно спробувати відрегулювати термостат. Розумні термостати опалення можуть знизити витрати на опалення, якщо їх правильно налаштувати. Під час вашої відсутності в приміщенні достатньо температури 15 градусів за Цельсієм.

Тоді опалення не повинно починатися надто рано перед вашим поверненням і не припинятися надто пізно перед тим, як ви підете спати. Залишкового тепла часто вистачає на одну-дві години, щоб у кімнаті стало тепло.

Додатково можна зменшити температуру нагрівання. Усього на один-два градуси менше в кімнаті може знизити витрати на опалення до 7%. За даними Федерального агентства з охорони навколишнього середовища, вночі можна навіть знизити температуру на 5 градусів Цельсія. Однак повністю вимикати опалення не слід.

 

Правильне провітрювання

Для хороших результатів обігріву та приємного повітря необхідно забезпечити правильну вентиляцію. Це означає: шокову вентиляцію або перехресну вентиляцію. Відкрийте всі вікна одночасно, щоб протягом 5–10 хвилин був протяг і повітря повністю обмінявся. Важливо заздалегідь вимкнути опалення – інакше ви нагрієте прибудинкову територію.

 

Регулювання вікон та дверей

Якщо вікна і двері не закриваються належним чином через деформацію, в квартиру може проникнути холодне повітря зовні. Правильно відрегулюйте вікна та двері – в ідеалі вам все одно слід робити це регулярно, оскільки гвинти можуть ослабнути або ослабнути через деякий час використання.

 

Герметизація вікон та дверей

Якщо протяг є, хоча ви правильно відрегулювали вікна і двері, їх також слід загерметизувати.

До речі, зачинені двері в приміщення також гарантують, що приміщення довше залишатиметься теплим, а витрати на опалення знизяться.

 

Утеплення вікон

Чи можна покращити ізоляцію вікон без їхньої заміни? Принаймні, ви можете запобігти ще більшому зниженню температури в приміщенні взимку через холодне скло.

 

Економія газу в побуті може статися завдяки утепленню вікон.

Рішення: рулонні штори, гардини чи жалюзі. Вони повинні закриватися в темряві і діяти як додаткова ізоляція.

 

Перестановка меблів

Перед обігрівачем затишно і тепло, тому перед джерелом тепла часто ставлять дивани. Однак це перешкоджає гарному поширенню теплого повітря по приміщенню. Щоб знизити витрати на опалення і, отже, споживання газу, вам слід відсунути всі меблі трохи подалі від радіатора.

За даними Федерального міністерства економіки та захисту клімату, цей захід може скоротити ваші витрати на опалення до 12%.

 

Очищення радіаторів

Після того, як ви прибрали меблі, настав ідеальний час для чищення радіатора. Пил і бруд на планках, трубах і т.д. мають ізолюючу дію і, таким чином, перешкоджають тепловому ефекту обігрівача.

 

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Приєднуйтесь до обговорення

Ви можете опублікувати повідомлення зараз, а зареєструватися пізніше. Якщо у вас є акаунт, увійдіть в нього для написання від свого імені.

Гість
Відповісти в темі...

×   Вставлено в вигляді відформатованого тексту.   Вставити у вигляді звичайного тексту

  Дозволено не більше 75 емодзі.

×   Ваше посилання було автоматично вбудоване.   Відобразити як посилання

×   Ваш попередній контент був відновлений.   Очистити редактор

×   Ви не можете вставити зображення безпосередньо. Завантажте або вставте зображення за посиланням.

×
×
  • Створити...