Перейти до публікації

10 незабутніх подій у Німеччині у 2024 році


Sofia_Petrenko

Рекомендовані повідомлення

Почався новий рік, і він обіцяє бути неймовірно насиченим великими спортивними та культурними подіями по всій країні.

 

Ювілей Каспара Давида Фрейдріха

Цього року виповнюється рік від дня народження одного з найвідоміших німецьких художників Каспара Давида Фрідріха, відомим своїми атмосферними та глибокими пейзажами.

Одна велика виставка вже проходить в Гамбурзькому Кунстхалле і триватиме до 1 квітня, за нею пройдуть спеціальні виставки в Берлінській Альті Націоналгалері і Дрезденському Альбертініумі.

Крім того, протягом року в його рідному місті Гріфсвальді в землі Мекленбург-Передня Померанія проходять численні заходи та фестивалі, включаючи урочисте відкриття 20 січня та велику вечірку на ринковій площі 5 вересня на вшанування його дня народження.

 

Карнавал - 8–14 лютого

Жоден список незабутніх подій не буде повним без згадки карнавалу – пори року в лютому, коли такі міста, як Майнц, Кельн та Дюссельдорф, масово вбираються в мальовничі костюми і проводять вражаючі вуличні паради.

Хоча карнавал формально починається восени, головний тиждень, на який варто звернути увагу, - це тиждень, що передує Попільному середовищу (Aschenmittwoch), і особливо Рожевий понеділок (Rosenmontag), коли веселощі, як правило, досягають свого піку.

 

Берлінале 15–25 лютого

Щороку в лютому кіномагнати і прості глядачі з'їжджаються в Берлін, щоб подивитися найкращі нові фільми з усього світу на Міжнародному кінофестивалі, відомому також як Берлінале.

Цього року фестиваль обіцяє стати ще однією грандіозною подією: легендарний американський режисер Мартін Скорсезе отримає почесного «Золотого ведмедя» за свої здобутки у кінематографі. Повна програма фільмів та заходів буде опублікована на сайті Berlinale з 6 лютого.

 

Дрезденський музичний фестиваль - 9 травня – 9 червня

Один із найяскравіших і різноманітних музичних фестивалів Німеччини, Дрезденський музичний фестиваль (Dresdener Music Festspiele) у травні цього року в 47-й раз повернеться в Дрезден під девізом: «Hozironte» (Горизонти).

 

Виставка Гаррі Поттера - 10 травня – 5 вересня

Відьми, що починають, і чарівники різного віку не захочуть пропустити прибуття виставки «Гаррі Поттер: Виставка вперше в Німеччині». Ця інноваційна та захоплююча виставка, яка з'явиться в мюнхенському Olympiahalle навесні, працюватиме протягом протягом усього літа, пропонуючи шанувальникам знову пережити улюблені сцени та отримувати уявлення про створення фільмів.

Якщо ви хочете пообідати в чарівній їдальні Хогвартсу або дізнатися, куди вас визначить сортувальний капелюх, вартість квитків починається від €29,90 за тимчасовий інтервал і до €79,90 за VIP-квиток.

 

Чемпіонат Європи 2024

14 червня – 14 липня

Де б ви не знаходилися в Німеччині цього літа, ви навряд чи опинитеся далеко від подій, адже найкращі футбольні країни Європи борються за звання чемпіонів Європи.

Після того як у середині червня в Мюнхені почнеться турнір, в Берліні, Франкфурті, Гамбурзі, Дюссельдорфі, Кельні, Штутгарті, Лейпцигу, Дортмунді і Гельзенкірхені пройдуть захоплюючі матчі, так що не забудьте купити квитки,

 

Октоберфест

24 вересня – 6 жовтня

Безсумнівно, найвідоміше народне свято Німеччини, якщо не всього світу, – мюнхенський Октоберфест не потребує представлення, але це просочене пивом свято має бути в списку обов'язкових для відвідування хоча б раз.

Крім знаменитих пивних наметів, ярмаркових атракціонів та ситних страв, Октоберфест може стати чудовим місцем для спостереження за знаменитостями. У 2023 році на Вісні побував кінозірка Арнольд Шварценеггер, тож хто знає, хто може опинитися там цього разу?

 

76-й Франкфуртський книжковий ярмарок - 16 – 20 жовтня

Для книгоманів  немає більш значущої події в календарі, ніж Франкфуртський книжковий ярмарок, куди щорічно з'їжджаються тисячі видавців, щоб представити свої найкращі новинки. Хоча протягом тижня на ярмарку присутні лише професіонали, у вихідні дні доступ до чудових експозицій отримує широка публіка – так що якщо ви шукаєте натхнення для своєї книжкової полиці, вам варто відвідати цей захід.

 

35-та річниця падіння Берлінської стіни - 9 листопада

Падіння Берлінського муру, що стало результатом мирних протестів і багаторічної боротьби, мабуть, найважливіша подія в новітній історії Німеччини. Цього року виповнюється 35 років з того часу, як цей символ сегрегації був стертий з землі.

Хоча точні подробиці ще не оприлюднені, на честь цієї знаменної річниці плануються великі урочистості, зустрічі та інші культурні заходи.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Приєднуйтесь до обговорення

Ви можете опублікувати повідомлення зараз, а зареєструватися пізніше. Якщо у вас є акаунт, увійдіть в нього для написання від свого імені.

Гість
Відповісти в темі...

×   Вставлено в вигляді відформатованого тексту.   Вставити у вигляді звичайного тексту

  Дозволено не більше 75 емодзі.

×   Ваше посилання було автоматично вбудоване.   Відобразити як посилання

×   Ваш попередній контент був відновлений.   Очистити редактор

×   Ви не можете вставити зображення безпосередньо. Завантажте або вставте зображення за посиланням.

×
×
  • Створити...