Перейти до публікації

Німеччина запустила запис до лікаря по телефону для батьків


Alona

Рекомендовані повідомлення

Німеччина запустила запис до лікаря телефоном для батьків. Після введення телефонних довідок про хворобу для дорослих уряд також надав батькам хворих дітей можливість отримувати довідки від лікаря по телефону.

З понеділка співробітники, яким необхідно залишитися вдома і доглядати дитину, можуть зателефонувати своєму лікарю і отримати довідку для роботодавця – за умови, що дитина вже відвідувала лікаря в минулому і все ще відома йому.

Працівники, які не можуть взяти оплачувану відпустку, можуть зателефонувати до хірургії та отримати довідку, яка дозволить їм отримати «Kinderkrankengeld» на строк до п'яти днів, повідомляє асоціація лікарняних кас.

Kinderkrankengeld, відомий англійською мовою як допомога через хворобу дитини, є формою виплати допомоги, яка покриває до 90 відсотків зарплати працівника, якщо її дитина захворіла.

Якщо роботодавець не надає оплачувану відпустку за особистими обставинами, лікарняна каса покриє до 10 днів неоплачуваної відпустки на дитину на рік, але не більше 25 днів.

Однак, починаючи з п'ятого дня батькам необхідно буде особисто відвідати терапевта разом з дитиною.

Запис лікарняного листа

Менш ніж через рік після закінчення терміну дії останньої постанови Covid у Німеччині спостерігається рекордний рівень відпусток через хворобу на тлі спалаху респіраторних інфекцій.

Віруси грипу та різні штами коронавірусу пронеслися по країні, і, за оцінками страхових компаній, кількість днів, взятих на роботі через хворобу, цього року буде вищою, ніж будь-коли, і становитиме в середньому 20 днів на людину.

Нещодавно асоціації Kita та шкіл попередили про можливість закриття шкіл через брак персоналу та велику кількість дзвінків від хворих.

Щоб спробувати мінімізувати поширення інфекцій і полегшити навантаження на клініки, міністр охорони здоров'я Карл Лаутербах (СДПН) з 7 грудня знову ввів видачу лікарняних листів по телефону при легких захворюваннях.

Цей захід було введено для респіраторних вірусів під час пандемії, але термін її дії закінчився у березні цього року.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Приєднуйтесь до обговорення

Ви можете опублікувати повідомлення зараз, а зареєструватися пізніше. Якщо у вас є акаунт, увійдіть в нього для написання від свого імені.

Гість
Відповісти в темі...

×   Вставлено в вигляді відформатованого тексту.   Вставити у вигляді звичайного тексту

  Дозволено не більше 75 емодзі.

×   Ваше посилання було автоматично вбудоване.   Відобразити як посилання

×   Ваш попередній контент був відновлений.   Очистити редактор

×   Ви не можете вставити зображення безпосередньо. Завантажте або вставте зображення за посиланням.

×
×
  • Створити...