Перейти до публікації

З 2024 року в Німеччині з'явиться два нові види палива


Mykola_

Рекомендовані повідомлення

У майбутньому водії зіткнуться з новими умовами на заправках, оскільки в 2024 році в країні введуть два нові види палива. Йдеться про дизелі «XTL» і «B10».

"Дизель XTL" виробляється без використання викопного палива. "Дизель B10" має більш високий вміст біодизеля, ніж попереднє дизельне паливо. Обидва мають бути доступні на заправці з весни 2024 року.

 

Але для яких автомобілів призначене нове паливо?

Федеральне міністерство навколишнього середовища передбачає, що близько 5% з приблизно 14 500 заправних станцій у Німеччині також пропонуватимуть як мінімум одне з нових видів палива в майбутньому.

Тому водії повинні точно знати, чи підходить паливо для їхнього автомобіля, інакше може відбутися значна шкода.

Впровадженням цього палива федеральний уряд реагує на рекомендації ЄС щодо якості палива та розвитку інфраструктури для альтернативних видів палива – шкідливі для клімату викиди CO2 мають бути скорочені.

Про нові види палива пояснюють наступне: «XTL» означає «X to Liquid» – будь-який вихідний матеріал перетворюється на рідке джерело енергії. "X" - це позначення різних видів сировини, з якої виходить нове паливо", - пише ADAC. Можуть використовуватись різні вихідні продукти, такі як вугілля, газ або біомаса.

Що стосується нового «Дизель B10», ADAC пояснює: «Дизель B10, як випливає з маркування, є дизельним паливом з максимальним вмістом десятивідсоткової домішки біодизеля». Раніше додавання біодизелю обмежувалося максимум 7%.

 

Які автомобілі можна заправляти

За даними ADAC, до палива «Diesel B10» і «XTL» застосовується таке: «Щоб мати можливість використовувати один із двох нових типів палива, потрібне схвалення виробника для конкретної моделі. Такі дозволи для XTL в даний час доступні тільки для декількох моделей брендів Audi, BMW, Citroën/Peugeot/Opel, Nissan, Renault/Dacia, Seat/Cupra, Škoda, Toyota, Volvo і VW.

ADAC вже оголосив, що невдовзі надасть список поточних дозволів від виробників. В даний час проводяться серйозні дослідження з цього приводу. Якщо є сумніви: продовжуйте дозаправлятися у звичайному режимі. Той, хто цікавиться новими видами палива, також може поцікавитися у самих виробників, чи підходить їхній автомобіль «XTL» або «B10».

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Приєднуйтесь до обговорення

Ви можете опублікувати повідомлення зараз, а зареєструватися пізніше. Якщо у вас є акаунт, увійдіть в нього для написання від свого імені.

Гість
Відповісти в темі...

×   Вставлено в вигляді відформатованого тексту.   Вставити у вигляді звичайного тексту

  Дозволено не більше 75 емодзі.

×   Ваше посилання було автоматично вбудоване.   Відобразити як посилання

×   Ваш попередній контент був відновлений.   Очистити редактор

×   Ви не можете вставити зображення безпосередньо. Завантажте або вставте зображення за посиланням.

×
×
  • Створити...