Перейти до публікації

Нові дорожні збори в Німеччині торкнуться сотень тисяч водіїв у 2024 році


Sofia_Petrenko

Рекомендовані повідомлення

У Німеччині плануються нові дорожні збори. З початку 2023 року вантажівки масою понад 7,5 тонн, що рухаються німецькими автомагістралями, повинні сплачувати вищий збір за проїзд.

Тепер з 1 липня 2024 року це поширюватиметься і на автомобілі меншої маси. Чи мають тепер приватні особи платити за проїзд німецькими автомагістралями?

Кого торкнуться нові дорожні збори у Німеччині

За даними ADAC, з 1 липня 2024 року на транспортні засоби масою понад 3,5 тонн поширюватиметься платний проїзд автомагістралями по всій Німеччині. Відповідно, власники мобільних будинків також можуть бути залучені до оплати відповідно до нових правил.

Однак приблизно 160 000 зареєстрованих пересувних будинків загальною масою від 3,5 до 7,5 тонн у значній мірі мають бути позбавлені додаткових витрат. Тому що: нова вимога про стягнення плати за проїзд для вантажівок не поширюватиметься на пересувні будинки з 1 липня 2024 року.

Плата за проїзд автомагістралями може стати проблемою для власників пересувних будинків

Тим не менш, деяким власникам пересувних будинків доводиться бути готовими до бюрократичних перешкод під час запровадження нового збору за проїзд. Системи контролю дорожніх зборів, як правило, повинні розпізнавати більшість пересувних будинків як такі, але з переобладнаними транспортними засобами можуть виникнути проблеми.

Нові дорожні збори в Німеччині торкнуться сотень тисяч водіїв у 2024 році. Фото: Raimond Spekking / Wikimedia Commons

Наприклад, на думку Федерального управління логістики та мобільності (BALM), новий збір не повинен поширюватися на вантажівки «з кузовами-фургонами, які згодом були остаточно переобладнані в автобудинки». Тому під час перевірок вам слід мати реєстрацію як інший транспортний засіб, будинок на колесах.

Загалом, згідно з ADAC: «Транспортні засоби, які постійно та постійно обладнані житловими приміщеннями (включаючи туалети, душові, ліжка, кухонне приладдя, житлові приміщення) та які використовуються виключно для перевезення людей, а не для перевезення вантажів», звільняються від сплати податку з липня 2024 року.

Власникам мобільних будинків доведеться подбати про реєстрацію

Автобудинки з вантажним майданчиком також звільняються від нового збору, якщо вони використовуються виключно для приватних поїздок. Крім того, «житлова площа має становити не менше ніж 50 відсотків корисної площі».

Якщо ви хочете убезпечити себе і уникнути проблем із платними дорогами, вам слід зареєструвати свій будинок на колесах як такий у Toll Collect GmbH.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Приєднуйтесь до обговорення

Ви можете опублікувати повідомлення зараз, а зареєструватися пізніше. Якщо у вас є акаунт, увійдіть в нього для написання від свого імені.

Гість
Відповісти в темі...

×   Вставлено в вигляді відформатованого тексту.   Вставити у вигляді звичайного тексту

  Дозволено не більше 75 емодзі.

×   Ваше посилання було автоматично вбудоване.   Відобразити як посилання

×   Ваш попередній контент був відновлений.   Очистити редактор

×   Ви не можете вставити зображення безпосередньо. Завантажте або вставте зображення за посиланням.

×
×
  • Створити...