Перейти до публікації

До 4000€  на рік: як заощадити податки на зимове обслуговування у Німеччині


Mykola_

Рекомендовані повідомлення

Кожен може заощадити податки на зимове обслуговування. Вранці взимку тротуари та під'їзні шляхи вкриті товстим шаром снігу, що робить проїзд небезпечним.

 

Ось так можна заощадити податки на зимове обслуговування

Орендодавці мають можливість передати відповідальність за видалення піску та розчищення території у разі снігопаду та ожеледиці своїм орендарям. Якщо це зобов'язання щодо зимового обслуговування буде проігноровано, винним загрожують серйозні штрафи у розмірі кількох тисяч євро – вони вказані у каталозі штрафів.

 

Якщо домовласник доручить комерційній компанії розчистити сніг, це можна вимагати для оподаткування, повідомляє Stiftung Warentest. Економія до 4000 євро на рік можлива, оскільки податкова інспекція визнає 20% видатків.

Максимум складає 20 000 € . Дуже важливо документувати платежі банківською випискою як доказ для податкової декларації. Тому рахунки завжди слід відправляти банківським переказом або прямим дебетом.

Заощадити податки на зимове обслуговування можна під час розчищення тротуарів від снігу.

За даними Федерального міністерства фінансів, у разі застосовується «зниження податку витрати на трудові відносини, пов'язані з домашнім господарством». Це положення докладніше описано у статті 35a Закону про прибутковий податок.

Простіше кажучи, це означає, що споживачі вказують витрати на зимове обслуговування у рядку 72 титульного листа податкової декларації. Виходить, їх можна включити до складу інших побутових послуг. Садівництво також потрапляє до тієї ж категорії.

Розчищення тротуарів відноситься до побутових послуг і тому не оподатковується. Водночас це не стосується розчищення дороги, як видно із листа федерального Мінфіну.

Простою мовою це означає, що податкова інспекція визнає лише ті витрати на зимове обслуговування, які понесені безпосередньо на власне майно, оскільки вони вважаються бюджетними.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Приєднуйтесь до обговорення

Ви можете опублікувати повідомлення зараз, а зареєструватися пізніше. Якщо у вас є акаунт, увійдіть в нього для написання від свого імені.

Гість
Відповісти в темі...

×   Вставлено в вигляді відформатованого тексту.   Вставити у вигляді звичайного тексту

  Дозволено не більше 75 емодзі.

×   Ваше посилання було автоматично вбудоване.   Відобразити як посилання

×   Ваш попередній контент був відновлений.   Очистити редактор

×   Ви не можете вставити зображення безпосередньо. Завантажте або вставте зображення за посиланням.

×
×
  • Створити...